Vegansk burger

Vegansk burger

5.0 1 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 5 godz.
4 porsjoner

Składniki

Brød
  • sukker
    15 g
  • hvetemel, fint
    350 g
  • vann
    140 g
  • tørrgjær
    ½ ts
    5 g fersk gjær, smuldret
  • havsalt
    1 ½ ts
  • vegetabilsk olje til smøring
    1 ts
Burger
  • vann pluss 3 ss
    1200 g
  • havsalt pluss 1 klype
    1 ½ ts
  • quinoa
    100 g
  • linfrø
    1 ss
  • "extra virgin" oliven olje pluss 1 ss og ekstra for smøring
    30 g
  • sjalottløk
    30 g
  • hvitløksfedd
    1
  • malt svart pepper
    1 klype
  • sorte bønner, hele, på boks skylt og drenert (1 x 400 g boks)
    200 g
  • brødsmuler, tørket
    10 g
  • valnøtter
    35 g
  • tomatpuré
    20 g
  • spisskummen, malt
    2 ts
  • røkt paprikapulver, søtt
    2 ts
  • valmuefrø
    2 - 3 ts
    sesamfrø, svarte
  • rød paprika, konservert (opcjonalnie)
    4 skiver
Montering
  • ketchup
    4 ss
  • frisésalat blader
    4 - 6
  • tomat
    8 - 12 skiver
  • avokado (opcjonalnie) bare kjøtt, i skiver eller etter smak
    1
  • rødløk (opcjonalnie) delt i ringer eller etter smak
    1

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porsjon

Białko 21.7 g
Kalorie 3222 kJ / 770 kcal
Tłuszcz 29.2 g
Węglowodany 112 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie