Gresskarterte

Gresskarterte

Brak ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
8 porsjoner

Składniki

  • smør, usaltet pluss ekstra til smøring
    30 g
  • gulrøtter delt i biter
    130 g
  • pastinakk delt i biter (3-4 cm)
    100 g
  • cheddarost delt i biter (3-4 cm)
    70 g
  • havsalt til smak
    1 - 2 klyper
  • fullkornsmel
    40 g
  • chiafrø
    1 ss
  • valmuefrø
    2 ss
  • flaskegresskar skrellet og delt i biter (3-4 cm)
    510 g
  • rødløk delt i to
    120 g
  • rød chili, fersk trimmet og fjernet frø, hvis foretrukket (valgfritt)
    1
  • "extra virgin" oliven olje
    20 g
  • brunt sukker
    1 ss
  • vann
    60 g
  • rødvinseddik
    20 g
  • tørr hvitvin
    120 g
  • laurbærblad, tørket
    1
  • nellik
    1
  • feta ost smuldret
    120 g
  • vårløk trimmet og delt i tynne skiver
    1
  • parmesanost delt i biter (3 cm)
    30 g
  • egg
    2
  • kremfløte, 35 % fett
    150 g
  • karvefrø (valgfritt)
    1 ts

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsjon

Sód 381.3 mg
Białko 11.5 g
Kalorie 1417.1 kJ / 337.4 kcal
Tłuszcz 14.9 g
Błonnik 5.5 g
Tłuszcz nasycony 12.7 g
Węglowodany 14.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie