Grønnsakskarri med blomkålcouscous

Grønnsakskarri med blomkålcouscous

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
6 porsjoner

Składniki

  • blomkål delt i buketter
    600 g
  • spisskummenfrø
    2 ts
  • korianderfrø
    3 ts
  • svart pepperkorn etter smak
    ½ - 1 ts
  • chilipulver
    1 ts
  • gurkemeie, malt
    ¼ ts
  • hvitløksfedd
    3
  • løk, gul delt i to
    200 g
  • vegetabilsk olje
    30 g
  • kokosmelk
    400 g
  • vann
    130 g
  • søtpoteter delt i terninger (4 cm)
    500 g
  • gresskar delt i terninger (4 cm)
    500 g
  • havsalt pluss ekstra etter smak
    ½ ts
  • cashewnøtter, ristede, usaltede pluss ekstra å servere
    50 g
  • brokkolini trimmet og delt i kvarte
    100 g
  • sukkererter delt i to
    50 g
  • baby spinat, fersk
    80 g
  • malt svart pepper etter smak
  • yoghurt naturell
    150 g
  • koriander, fersk kun blader, til pynt
    4 kvister

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsjon

Sód 454.8 mg
Białko 11.1 g
Kalorie 1663.3 kJ / 396 kcal
Tłuszcz 23.6 g
Błonnik 11.6 g
Tłuszcz nasycony 11.7 g
Węglowodany 29.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie