Chilli con tempeh

Chilli con tempeh

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
4 porsjoner

Składniki

  • løk, gul (ca. 150 g), delt i fire
    1
  • hvitløksfedd
    3
  • chili, fersk fjern frø om ønskelig
    1
  • tempeh delt i terninger (1-2 cm)
    200 g
  • "extra virgin" oliven olje
    50 g
  • hakket tomat, på boks
    400 g
  • spisskummen, malt
    1 ts
  • koriander, malt
    1 ts
  • kanelstang
    1
  • Japansk soyasaus, type tamari
    1 ss
  • malt sennepspulver
    1 ss
  • tomatpuré
    50 g
  • havsalt til smak
    1 - 2 klyper
  • rårørsukker (opcjonalnie)
    1 ss
  • kidney bønner, på boks skyllet og drenert (ca. 250 g etter drenering)
    400 g
  • korianderblad, fersk til servering
    3 kvister
  • cheddarost revet, til servering
    100 - 150 g
  • rømme, alle typer til servering (se tips)
    200 g
  • tortilla delt i terninger og ristet (se tips)
  • lime delt i terninger til servering

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsjon

Sód 1743.8 mg
Białko 30.4 g
Kalorie 3633 kJ / 865 kcal
Tłuszcz 63.2 g
Błonnik 12.3 g
Tłuszcz nasycony 24.9 g
Węglowodany 39 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie