Linsegrateng med aubergine og squash

Linsegrateng med aubergine og squash

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 porsjoner

Składniki

  • tomater, modne delt i fire
    600 g
  • hvitløksfedd
    3
  • løk delt i fire
    180 g
  • "extra virgin" oliven olje
    20 g
  • linser, rød, tørket skylt og drenert
    250 g
  • vann
    350 g
  • havsalt
    2 ts
  • malt svart pepper
    3 klyper
  • aubergine skiver 7-8 mm (ca. 1 stor)
    300 g
  • squash skiver 7-8 mm (ca. 2 medium)
    300 g
  • vegansk ost, revet (se tips)
    100 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsjon

Białko 9.79 g
Kalorie 716 kJ / 171 kcal
Tłuszcz 8.54 g
Błonnik 5.5 g
Węglowodany 13.85 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie