![Tom kha prawns Tom kha prawns](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/51a4b67d-772c-4358-916f-b64d7d6a75a4/Derivates/307b7dc0-e47b-452d-82c7-05b31134b64b.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 stalk lemongrass, white part only, cut into halves
- 2 ½ cm piece fresh galangal, peeled
- 2 ½ cm piece fresh ginger, peeled
- 2 fresh bird's eye chillies, trimmed
- 1 ½ fresh kaffir lime leaves, cut into thin slices
- 400 g coconut cream
- 2 tsp Chicken stock paste (see Tips)
- 400 g water
- 40 g fish sauce
- 2 tbsp palm sugar
- 1 pinch salt
- 12 raw king prawns, peeled and deveined
- 250 g fresh oyster mushroom, cut into bite-size pieces
- 3 - 4 sprigs fresh coriander, leaves only, to serve
- 3 - 4 sprigs fresh Thai basil, leaves only, to serve (see Tips)
- ½ fresh kaffir lime leaf, thinly sliced, to serve
- freshly squeezed lime juice, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1245.2 kJ / 296.5 kcal
- Białko
- 15.7 g
- Węglowodany
- 88.1 g
- Tłuszcz
- 19.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 17.3 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 1455.9 mg
Alternatywne przepisy
Curry laksa
45 Min
Malay-style coconut chicken (MEATER+®)
25h 40min
Tom Ga Khai (Thai Coconut Milk Chicken), Steamed Clams With Garlic And Thai Curry Fish Custard
1 Std. 40 Min
Ayam masak merah (spicy tomato chicken)
1 godz. 20 min
Mussels in turmeric and ginger broth
20 Min
Rendang ayam nogori (chilli padi chicken rendang)
1hod. 15min
Tom kha gai (Thai chicken coconut soup)
30min
Thai Green Curry Chicken
30min
Tom yum goong (hot and sour soup)
45 Min
Ayam kapitan (chicken curry)
45 Min
Sambal udang
50min
Coconut fish curry
1hod. 10min