Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 stalk lemongrass, white part only, cut into halves
- 2 ½ cm piece fresh galangal, peeled
- 2 ½ cm piece fresh ginger, peeled
- 2 fresh bird's eye chillies, trimmed
- 1 ½ fresh kaffir lime leaves, cut into thin slices
- 400 g coconut cream
- 2 tsp Chicken stock paste (see Tips)
- 400 g water
- 40 g fish sauce
- 2 tbsp palm sugar
- 1 pinch salt
- 12 raw king prawns, peeled and deveined
- 250 g fresh oyster mushroom, cut into bite-size pieces
- 3 - 4 sprigs fresh coriander, leaves only, to serve
- 3 - 4 sprigs fresh Thai basil, leaves only, to serve (see Tips)
- ½ fresh kaffir lime leaf, thinly sliced, to serve
- freshly squeezed lime juice, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1245.2 kJ / 296.5 kcal
- Białko
- 15.7 g
- Węglowodany
- 88.1 g
- Tłuszcz
- 19.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 17.3 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 1455.9 mg
Alternatywne przepisy
Sambal udang
50min
Tom Ga Khai (Thai Coconut Milk Chicken), Steamed Clams With Garlic And Thai Curry Fish Custard
1h 40min
Ayam golek (coconut roasted spiced chicken)
3 Std. 20 Min
Mussels in turmeric and ginger broth
20 Min
Tom yum goong (hot and sour soup)
45min
Asian-style mussels
30min
Prawn and fish ball soup with Ramen noodles
35min
Steamed red curry fish (Matt Sinclair)
30min
Fragrant whole barbecued fish
2 Std. 50 Min
Thai Steamed Fish With Lime
30min
Tom kha gai (Thai chicken coconut soup)
30min
Coconut fish curry
1 Std. 10 Min