![Cipollata (focaccia con cipolle) Cipollata (focaccia con cipolle)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/f30329efd93e3d8ff5dbc5a53c49e75d/Derivates/e6654f3892ef7c9d955f51c2cc6d31a11928b495.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Biga
- 100 g di acqua
- 100 g di farina tipo 00
- 5 g di zucchero
- 8 g di lievito di birra fresco
Impasto
- 200 g di farina tipo 00
- 300 g di semola rimacinata di grano duro
- 350 g di acqua
- 130 g di patate cotte
- 10 g di sale
- 90 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 450 g di cipolle rosse a listarelle
- 200 g di pomodorini a metà
- 100 g di olive taggiasche denocciolate
- 1 cucchiaino di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1171.5 kJ / 280 kcal
- Białko
- 6.1 g
- Węglowodany
- 44.9 g
- Tłuszcz
- 9.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.4 g
- Błonnik
- 5.5 g
- Sód
- 551.9 mg
Alternatywne przepisy
Scarcedda lucana
2h
Rustici alla scarola
10 Std.
Calzone fritto
5 Std.
Bussolai di Burano
2h
Lasagne di verza
2h 30min
Crostata di pere e noci
1h 30min
Lasagna autunnale
2h
Cheesecake al tiramisù
6h 30min
Crespelle agli asparagi
1h 30min
Polpettone di patate con speck e formaggio filante
1h 30min
Quiche ai peperoni e pomodori
1h 30min
Torta soffice alle albicocche
1h