Cipollata (focaccia con cipolle)
TM6 TM5 TM31

Cipollata (focaccia con cipolle)

4.8 (5 ocen)

Składniki

Biga

  • 100 g di acqua
  • 100 g di farina tipo 00
  • 5 g di zucchero
  • 8 g di lievito di birra fresco

Impasto

  • 200 g di farina tipo 00
  • 300 g di semola rimacinata di grano duro
  • 350 g di acqua
  • 130 g di patate cotte
  • 10 g di sale
  • 90 g di olio extravergine di oliva + q.b.
  • 450 g di cipolle rosse a listarelle
  • 200 g di pomodorini a metà
  • 100 g di olive taggiasche denocciolate
  • 1 cucchiaino di sale

Wartości odżywcze
na 1 pezzo
Kalorie
1171.5 kJ / 280 kcal
Białko
6.1 g
Węglowodany
44.9 g
Tłuszcz
9.2 g
Tłuszcz nasycony
1.4 g
Błonnik
5.5 g
Sód
551.9 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy