Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Biga
- 100 g di acqua
- 100 g di farina tipo 00
- 5 g di zucchero
- 8 g di lievito di birra fresco
Impasto
- 200 g di farina tipo 00
- 300 g di semola rimacinata di grano duro
- 350 g di acqua
- 130 g di patate cotte
- 10 g di sale
- 90 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 450 g di cipolle rosse a listarelle
- 200 g di pomodorini a metà
- 100 g di olive taggiasche denocciolate
- 1 cucchiaino di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1171.5 kJ / 280 kcal
- Białko
- 6.1 g
- Węglowodany
- 44.9 g
- Tłuszcz
- 9.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.4 g
- Błonnik
- 5.5 g
- Sód
- 551.9 mg
Alternatywne przepisy
Rustici alla carbonara
1 Std. 30 Min
Focaccia pomodorini e olive
3 Std. 30 Min
Frittelle di riso
1 Std.
Focaccia alle cipolle
2h 40min
Rustici alla scarola
10 Std.
Muffin ai pomodori secchi ed Emmental
1 Std.
Grissini intrecciati alla paprika
2 godz. 30 min
Brioche salata prosciutto, formaggio e cipolle
4 Std.
Bougatsa
1 Std.
Polpettone mortadella e pistacchio
50 Min
Crostata di scorze di agrumi
2h
Focaccia barese TM6
4 Std.