Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di gherigli di noci
- 5 uova
- 1 pizzico di sale
- 250 g di zucchero
- 180 g di burro morbido, a pezzi + q.b.
- 10 g di caffè in polvere
- 5 g di cacao amaro in polvere
- 40 g di caffè espresso
- 150 g di farina tipo 00 + q.b.
- 1 cucchiaino di lievito in polvere per dolci
- 900 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 2126.1 kJ / 508.1 kcal
- Białko
- 8.2 g
- Węglowodany
- 48.5 g
- Tłuszcz
- 32.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.1 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 150.1 mg
Alternatywne przepisy
Torta cioccolato e amarene
45 Min
Muffin cioccolato e cocco al Varoma
1h
Rustici alla scarola
10h
Plumcake all'arancia
1h
Torta noci e caffé al vapore
1h 10min
Chiffon cake al cioccolato a Varoma (senza lattosio)
2 godz.
Torta pistacchi e mandorle al Varoma
2 Std. 30 Min
Torta mele e zenzero al Varoma
2 godz.
Ciambella ACE
1 Std. 30 Min
Torta marmorizzata al Varoma
2 godz.
Torta ubriaca al vino rosso
2 godz.
Torta cioccolato e arancia al Varoma
2 godz.