![Tiramisù wafer e crema gianduia Tiramisù wafer e crema gianduia](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7ee065ce77a5e8110a12c77eb71a32f9/Derivates/e5f9d2f7402ca3607f862385ec9b6a19b460ccd3.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crema gianduia
- 60 g di zucchero
-
1
cucchiaino di zucchero vanigliato
lub ½ cucchiaino di estratto di vaniglia naturale - 10 - 20 g di cacao amaro in polvere
- 60 g di nocciole tostate
- 80 g di latte parzialmente scremato
- 170 g di cioccolato al latte a pezzi
- 60 g di olio di arachidi
Crema mascarpone
- 100 - 120 g di zucchero
- 100 g di tuorli
- 500 g di mascarpone
Terminare la preparazione
- 30 di wafer al cioccolato
- latte q.b.
- cacao in polvere, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzioni
- Kalorie
- 4183.1 kJ / 999.8 kcal
- Białko
- 19.6 g
- Węglowodany
- 76.5 g
- Tłuszcz
- 70.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 25.7 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 171.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cheesecake alle fragole
2 Std. 30 Min
Crostata morbida allo yogurt e frutta
4 godz. 30 min
Pinsa farcita
3 Std.
Tiramisù con biscotti al cioccolato
7h 30min
Biscottini mele e noci
50 Min
Panini ranocchio
3 Std. 30 Min
Follia ai tre cioccolati
6h
Crostata invernale
4 godz. 30 min
Cream tart al cioccolato
8 Std.
Praline al tiramisù e cioccolato
1 godz. 30 min
Torta morbida al cioccolato
45 min
Crostata di frutta arcobaleno
1 Std. 40 Min