Tiramisù wafer e crema gianduia

Tiramisù wafer e crema gianduia

4.5 4 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 5 godz. 30 min
8 porzioni

Składniki

Crema gianduia
  • di zucchero
    60 g
  • di zucchero vanigliato
    1 cucchiaino
    ½ cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
  • di cacao amaro in polvere
    10 - 20 g
  • di nocciole tostate
    60 g
  • di latte parzialmente scremato
    80 g
  • di cioccolato al latte a pezzi
    170 g
  • di olio di arachidi
    60 g
Crema mascarpone
  • di zucchero
    100 - 120 g
  • di tuorli
    100 g
  • di mascarpone
    500 g
Terminare la preparazione
  • di wafer al cioccolato
    30
  • latte q.b.
  • cacao in polvere a piacere

Wartości odżywcze na 1 porzioni

Kalorie 999.8 kcal / 4183.1 kJ
Białko 19.6 g
Tłuszcz 70.5 g
Węglowodany 76.5 g
Błonnik 3.6 g
Tłuszcz nasycony 25.7 g
Sód 171.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...