Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base
- 3 uova (da 60 g)
- 200 g di farina tipo 00 + q.b.
- 100 g di olio di semi di mais + q.b.
- 100 g di latte
- 40 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
- 1 pizzico di sale
- 15 g di lievito istantaneo per torte salate
Farcia
- 8 foglie di basilico fresco, lavate e asciugate
- 160 g di tonno in scatola, leggermente sgocciolato
- 250 g di formaggio fresco spalmabile
Terminare la preparazione
- 100 g di insalata mista a foglie piccole
- 10 pomodori datterino misti (gialli, rossi e verdi, in quarti
- 2 cucchiai di olive taggiasche denocciolate sott'olio
- 1 pizzico di sale
- 15 g di olio extravergine di oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1136 kJ / 271.5 kcal
- Białko
- 9.3 g
- Węglowodany
- 14.1 g
- Tłuszcz
- 20.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.6 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 520.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Danubio salato
3h
Polpette di ricotta al sugo
50 dk
Panini ranocchio
3h 30min
Bombette di Carnevale ripiene
1sa
Corona di pan brioche ripiena di verdure e Asiago
3h 30min
Polpettone di patate con speck e formaggio filante
1sa 30 dk
Crostata morbida allo yogurt e frutta
4h 30min
Ciambella salata speck e scamorza
50 dk
Treccine allo yogurt
6h 30 min
Sbriciolata con crema di pistacchi
1sa 30 dk
Rotolo al cioccolato
3h
Torta estasi
45 dk