![Ravioli ai funghi porcini Ravioli ai funghi porcini](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/b6206b3365d1267fcfba69d9062a0241/Derivates/9c4b334a5845a827a102d535345d64bbda9201ef.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta fresca
- 300 g di semola di grano duro
- 3 uova
- 15 g di olio extravergine di oliva
Ripieno
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 60 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi (2-3 cm)
- 1 spicchio di aglio
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 700 g di funghi porcini freschi a pezzi
- ½ cucchiaino di sale
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- 60 g di pangrattato
Ravioli
- 50 g di burro
- 2 rametti di salvia fresca
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1422.6 kJ / 340 kcal
- Białko
- 13.5 g
- Węglowodany
- 35.8 g
- Tłuszcz
- 16.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 92 g
- Sód
- 274.6 mg
Alternatywne przepisy
Ravioli alle noci con salsa allo Champagne
1h 30 min
Crepês asparagi e salsiccia
1h 50 min
Gamberi croccanti con salsa cocktail e aioli vegan
45 min
Sorbetto al limone
8 Std. 30 Min
Besciamella
15 min
Ravioli alla barbabietola con gamberi e pistacchi
1h 30 min
Tagliatelle con ragù di salsiccia e funghi
1h 30 min
Alberello di bignè con crema diplomatica
2h
Tortelli di zucca e Gorgonzola
1h 30 min
Ravioli senza via di scampo
2h
Ravioli luganega e porcini
2h
Tagliatelle al ragù
1j 10 menit