Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta fresca
- 300 g di semola di grano duro
- 3 uova
- 15 g di olio extravergine di oliva
Ripieno
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 60 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi (2-3 cm)
- 1 spicchio di aglio
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 700 g di funghi porcini freschi a pezzi
- ½ cucchiaino di sale
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- 60 g di pangrattato
Ravioli
- 50 g di burro
- 2 rametti di salvia fresca
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1422.6 kJ / 340 kcal
- Białko
- 13.5 g
- Węglowodany
- 35.8 g
- Tłuszcz
- 16.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 92 g
- Sód
- 274.6 mg
Alternatywne przepisy
Pasta radicchio e pancetta
30 Min
Tagliatelle verdi con ragù di culatello
1h 10 min
Crepês asparagi e salsiccia
1h 50 min.
Peperoni ripieni in salsa al pomodoro
1 Std. 45 Min
Tagliatelle ai funghi (senza glutine)
1 Std. 30 Min
Tagliatelle ai funghi
1h
Ravioli di ricotta
2sa
Calzone fritto
5h
Tortelli di patate parmensi
1 Std. 30 Min
Ravioli ricotta e spinaci
10 Std.
Ravioli burro e salvia (6 porzioni)
1 Std. 30 Min
Tagliatelle al ragù
1h 10 min