Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla al cacao
- 180 g di farina tipo 00
- 20 g di cacao amaro in polvere
- 1 pizzico di sale
- 130 g di burro freddo, a tocchetti
- 80 g di zucchero
- 2 tuorli
Crema
- 60 di zucchero
- 250 g di panna (min. 30% di grassi)
- 250 g di mascarpone
Terminare la preparazione
- crema gianduia, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 2194.1 kJ / 524.4 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 37.2 g
- Tłuszcz
- 39.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 22.8 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 163.3 mg
Alternatywne przepisy
Pan di spagna salato natalizio
1h
Biscotti spritz al cioccolato e noci pecan
1h
Biscotti di Halloween con crema di cioccolato
2h
Monte Cristo sandwich
4 godz. 30 min
Bruco tramezzino
30min
Biscotti mandorle e amarene
13 Std.
Torta renna al cioccolato
4h
Alberello lecca-lecca
4h
Tortilla di patate al vapore (TM6)
45min
Torta pinguino
1h 30min
Buon compleanno Cookidoo®!
2h
Torta estasi
45min