Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g de mantequilla
- 50 g de queso parmesano
- 60 g de chalota en mitades
- 2 dientes de ajo
- 320 g de arroz de grano redondo
- 100 g de vino blanco
- 800 g de caldo de verduras caliente (no hirviendo)
- 2 pellizcos de hebras de azafrán
- 3 - 5 pellizcos de sal
- 3 - 4 pellizcos de pimienta negra molida
- 12 vieiras limpias
- 1 cucharada de aceite de oliva
- 6 - 8 ramitas de cebollino fresco picado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2353 kJ / 562 kcal
- Białko
- 19.5 g
- Węglowodany
- 70.5 g
- Tłuszcz
- 19.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.5 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 886.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pilaf navideño
40 min
Lomo en salsa strogonoff y arroz
55min
Vasitos de banana y dulce de leche
10min
Mule Moscovita con granada y menta
10min
key lime pie
3h 15min
Pastafrola de membrillo con nueces
2h 20min
Empanadas caprese
35min
Vacío al horno con salsa picante
4h 20min
Mac and Cheese con langostinos
1h
Dip de tomates secos
5min
Pescado blanco dorado con salsa de limón
30 min
Risotto con hongos a la cerveza
40 min