Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g de mantequilla
- 50 g de queso parmesano
- 60 g de chalota en mitades
- 2 dientes de ajo
- 320 g de arroz de grano redondo
- 100 g de vino blanco
- 800 g de caldo de verduras caliente (no hirviendo)
- 2 pellizcos de hebras de azafrán
- 3 - 5 pellizcos de sal
- 3 - 4 pellizcos de pimienta negra molida
- 12 vieiras limpias
- 1 cucharada de aceite de oliva
- 6 - 8 ramitas de cebollino fresco picado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2353 kJ / 562 kcal
- Białko
- 19.5 g
- Węglowodany
- 70.5 g
- Tłuszcz
- 19.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.5 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 886.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto de setas
25 Min
Puré rústico de patata y batata con romero
45 Min
Risotto de mariscos Gochujang
1h
Aperitivo de queso azul y nueces
1hod. 25min
Carpaccio de remolacha con burrata (Pelar)
1hod. 25min
Puré de papas, espinaca y queso
30 Min
Arrollado de salmón en aguacate
40 Min
Tarta de frambuesas y chocolate blanco
2 Std. 15 Min
Coleslaw con aderezo de mostaza y miel
15 Min
Galette de setas
1h
Quiche de puerro y queso
1 Std. 45 Min
Pastel de carne y calabaza
1h