
Urządzenia i Akcesoria
Wieniec adwentowy
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
12 porcji
Składniki
Ciasto
-
mleka150 g
-
masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia100 g
-
cukru50 g
-
drożdży świeżych pokruszonych40 g
-
mąki pszennej500 g
-
jajko1
-
żółtka2
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
soli1 szczypta
Nadzienie
-
herbatników maślanych100 g
-
orzechów włoskich, łuskanych100 g
-
orzechów laskowych, blanszowanych100 g
-
gorzkiej czekolady, o zawartości min. 60% kakao100 g
-
cukru50 g
-
mleka140 g
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
jajko1
-
mąka pszenna do oprószenia
-
białka2
-
cukier puder do oprószenia
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
479.7 kcal /
2006.9 kJ
Białko
12 g
Tłuszcz
25.1 g
Węglowodany
53.7 g
Błonnik
4.5 g
Tłuszcz nasycony
8.7 g
Sód
98 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Mini babki drożdżowe imbirowo-wiśniowe (mini panettones)
5 godz.
Cytrynowe ciasteczka z wiosennym wzorkiem
1 godz.
Rogaliki orzechowe
2 godz.
Szwajcarski chleb rustykalny
25 godz. 20 min
Czekoladowe krążki z bakaliami (beggars)
30 min
Pralinki z likierem migdałowym
1 godz.
Słodkie maślane rogale
2 godz. 10 min
Meksykańskie zaplatane bułki
2 godz.
Bułki maślane z ziarnami
2 godz.
Kurczak w cytrynowym sosie z tagliatelle z cukinii (TM6)
30 min
Chałka z waniliową kruszonką
1 godz. 5 min
Mleczne bułki do odrywania
4 godz.