Vegane „Käse“-Spätzle

Vegane „Käse“-Spätzle

3.0 11 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen

Składniki

Veganer Spätzleteig
  • Weizenmehl Type 550
    380 - 400 g
    380 - 400 g Dinkelmehl Type 630
  • Sojadrink
    300 g
    300 g Haferdrink
  • Wasser, kalt
    100 g
  • Kala Namak
    2 g
  • Kurkuma (opcjonalnie)
    1 Msp.
  • Öl
    20 g
Sauce und Fertigstellung
  • Kartoffeln, mehligkochend in Stücken (4 cm)
    150 g
  • Möhre in Stücken (4 cm)
    75 g
  • Zwiebeln 60 g halbiert und 300 g geachtelt
    360 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • Wasser und etwas mehr zum Kochen und Abschrecken
    330 g
  • Cashewkerne
    60 g
  • Senf
    1 TL
  • Salz und etwas mehr zum Würzen
    1 TL
  • Pfeffer und etwas mehr zum Würzen
    ½ TL
  • Muskat
    ¼ TL
  • Hefeflocken
    2 geh. TL
  • Zitronensaft
    1 TL
  • vegane Margarine
    50 g
  • geriebene Käse-Alternative, vegan
    150 g
  • Öl
    30 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 847 kcal / 3544 kJ
Białko 22 g
Tłuszcz 42 g
Węglowodany 100 g
Błonnik 8.1 g
Tłuszcz nasycony 6 g
Sód 1277 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...