Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crêpes
- 200 g gruyère, coupée en morceaux
- 170 g farine de sarrasin
- 1 c. à soupe graine de chia
- 1 c. à soupe graine de chanvre
- 1 c. à café sel
- 2 œufs de gros calibre
- 550 g lait d’amandes, non-sucré
- huile végétale à frire
Assemblée
- 12 tranche jambon, Forêt-Noire
- 85 g de bébés épinards frais (opcjonalnie)
- 12 œufs de gros calibre
- poivre noir moulu pour l'assaisonnement
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 965.1 kJ / 230.7 kcal
- Białko
- 17.2 g
- Węglowodany
- 13.2 g
- Tłuszcz
- 12.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.6 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 655.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Velouté de champignons des bois
25 Min
Confiture de fraises et de rhubarbe
No ratings
Pain cocotte
2 Std. 20 Min
Fondant au chocolat
40min
Guacamole
5 Min
Quiche lorraine sans gluten
1 Std. 30 Min
Gâteau cru au chocolat et à la betterave
2h 15min
Petits gâteaux à la vanille
1 Std. 10 Min
Brownies de patates douces
1 Std.
Crêpes et gaufres sans gluten
No ratings
Pain de campagne au levain
28 Std. 10 Min
Pancake au sirop d'érable (USA)
30min