Pain à la banane

Pain à la banane

4.7 33 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
8 parts

Składniki

  • 100 g de beurre coupé en morceaux et un peu pour le moule
  • 150 g de sucre en poudre
  • 180 g de farine de blé et un peu pour le moule
  • 2 œufs
  • ½ c. à café de sel
  • 300 g de bananes bien mûres coupées en morceaux
  • 1 sachet de levure chimique
  • ½ c. à café de bicarbonate de sodium
  • 10 g de jus de citron (opcjonalnie)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 305.3 kcal / 1278.9 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 12.9 g
Węglowodany 41 g
Błonnik 1.6 g
Tłuszcz nasycony 8 g
Sód 522.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...