Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de légumes variés (p.ex. carottes, céleri, patate douce, petits pois, chou-fleur, brocoli), éventuellement en morceaux (voir conseil)
- 600 g de pommes de terre à chair farineuse en tranches (5 mm), épluchées
- 1 - 1 ¼ c. à café de sel
- 250 g de lait
- 30 g de beurre
- 1 pincée de noix de muscade, fraîchement moulue (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1099 kJ / 263 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 4.9 g
Alternatywne przepisy
Soupe de patates douces et de tomates et croûtons au curry
40min
Soupe de légumes à l’orge perlée
1h 15 min
Curry de poisson
35 Min
Pain à la patate douce et à la banane
2h
Tarte aux poireaux et au fromage
1 godz. 5 min
Truffes au moka
30min
Scones véganes
30min
Tarte aux pommes
Brak ocen
Parmigiana courgettes et pommes de terre
1h 15 min
Focaccia poires et gorgonzola
Brak ocen
Compote de pommes pour les provisions
30min
Compote pomme-banane
20 min