Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de légumes variés (p.ex. carottes, céleri, patate douce, petits pois, chou-fleur, brocoli), éventuellement en morceaux (voir conseil)
- 600 g de pommes de terre à chair farineuse en tranches (5 mm), épluchées
- 1 - 1 ¼ c. à café de sel
- 250 g de lait
- 30 g de beurre
- 1 pincée de noix de muscade, fraîchement moulue (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1099 kJ / 263 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 4.9 g
Alternatywne przepisy
Curry de poisson
35min
Baguette express
2 Std. 35 Min
Ragoût de porc à la grecque
45min
Purée de patates douces
1 Std.
Sbrinz râpé
5 min
Confiture de fraises et de rhubarbe
Brak ocen
Purée de pommes de terre classique
50 Min
Truffes au moka
Brak ocen
Tarte aux pommes façon crumble
2 Std. 30 Min
Poivrons farcis avec riz et sauce tomate
1 Std.
Risotto aux champignons accompagnés d'une salade de courge
45min
Soupe de courge au gingembre, lait de coco et pois chiches rôtis (12 portions)
40min