Quiche lorraine sans gluten

Quiche lorraine sans gluten

4.0 4 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 parts

Składniki

La pâte sans gluten
  • 50 g de gruyère en morceaux
  • 75 g de beurre coupé en dés (1-2 cm) et préalablement congelé pendant 30 minutes, et un peu pour le moule
  • 100 g de mix de farines sans gluten et un peu pour fariner
  • 50 g de fécule de maïs
  • 50 g d'eau froide
  • 1 c. à café de sel
L'appareil à quiche
  • 150 g de lardons fumés
  • 4 œufs
  • 50 g de lait
  • 100 g de crème liquide, 30% m.g. min.
  • ¼ c. à café de sel
  • 2 pincées de poivre moulu

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 315.5 kcal / 1320.2 kJ
Białko 9.5 g
Tłuszcz 24.8 g
Węglowodany 14.7 g
Błonnik 1.6 g
Tłuszcz nasycony 12.3 g
Sód 575.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...