Quiche lorraine sans gluten

Quiche lorraine sans gluten

4.0 4 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 parts

Składniki

La pâte sans gluten
  • de gruyère en morceaux
    50 g
  • de beurre coupé en dés (1-2 cm) et préalablement congelé pendant 30 minutes, et un peu pour le moule
    75 g
  • de mix de farines sans gluten et un peu pour fariner
    100 g
  • de fécule de maïs
    50 g
  • d'eau froide
    50 g
  • de sel
    1 c. à café
L'appareil à quiche
  • de lardons fumés
    150 g
  • œufs
    4
  • de lait
    50 g
  • de crème liquide, 30% m.g. min.
    100 g
  • de sel
    ¼ c. à café
  • de poivre moulu
    2 pincées

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 315.5 kcal / 1320.2 kJ
Białko 9.5 g
Tłuszcz 24.8 g
Węglowodany 14.7 g
Błonnik 1.6 g
Tłuszcz nasycony 12.3 g
Sód 575.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...