Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 œufs
- 100 g de sucre en poudre
- 100 g de farine
- 100 g de beurre mou, en morceaux, et un peu pour le moule
- 200 g de crème de marrons
- 2 c. à café de levure chimique (1 sachet)
- 2 c. à soupe de rhum
- 1 pincée de sel
- 2 poires, en lamelles
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2467 kJ / 588 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 82 g
- Tłuszcz
- 24 g
Alternatywne przepisy
Clafoutis abricot-romarin
55 min
Moelleux citron-myrtille
1h 5min
Gâteau aux pommes
1h
Cake aux abricots et au citron
55 min
Crumble de pommes et myrtilles à l'huile de coco
1h
Muffins crumble aux myrtilles
45 min
Tourte aux pommes façon Harry & Sally
1 godz. 20 min
Moelleux abricot et amandes façon crumble
50 min
Rolls à la crème de marron
2h 25min
Gâteau à la fleur d'oranger et amandes
55 min
Gâteaux banane-noisette
55 min
Gâteau fondant aux pommes tout simple
50 min