Pasta e lenticchie

Pasta e lenticchie

3.5 20 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 Portionen

Składniki

  • Wasser
    1200 g
  • braune Linsen (Kochzeit 25 Minuten, ohne Einweichen)
    200 g
  • Knoblauchzehen
    2
  • Lorbeerblatt, getrocknet
    1
  • Olivenöl
    30 g
  • Rispentomaten in Stücken
    3
  • Salz
    2 TL
  • Pfeffer, gemahlen
    1 Prise
  • Petersilie, frisch
    ½ Bund
  • Pasta getrocknet, Sorte Ditalini Rigati
    350 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portionen

Białko 21.8 g
Kalorie 2247.5 kJ / 537.5 kcal
Tłuszcz 2.8 g
Błonnik 9.9 g
Węglowodany 97 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji

Może spodoba Ci się również...