Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g d'eau
- 50 g de sucre en poudre
- 1 c. à café de miel
- 10 abricots frais, coupés en deux
- 100 g de pignons de pin
- 150 g de sucre roux
- 150 g de farine de blé
- 100 g de beurre mou, coupé en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2097.7 kJ / 501.7 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 59.2 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.2 g
- Błonnik
- 18 g
- Sód
- 10.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Clafoutis abricot-romarin
55min
Clafoutis aux abricots et aux amandes
55min
Tarte aux abricots façon crumble
3h 20min
Crumble aux pêches et au romarin
45min
Cake aux abricots et au citron
55min
Crumble de figues à la noisette
45min
Crumble de fraise
45min
Clafoutis à la pêche, au mascarpone et au citron vert
1h
Clafoutis pêche-framboise
50min
Gâteau aux abricots et aux amandes
50min
Tarte aux figues, amandes et romarin
2h 5min
Crumble pommes-figues
45min