Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di cipolla, a metà
- 100 g di carota, pelate e a fette (3 mm)
- 100 g di gambo di sedano, a fette (3 mm)
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 40 g di concentrato di pomodoro
- 2 cucchiaini di paprika dolce o piccante, a piacere
- 600 g di acqua
- 1 cucchiaio di dado per brodo vegetale
- ½ cucchiaino di sale
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- 1200 g di fagioli cannellini in scatola, sgocciolati e sciacquati
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- yogurt greco bianco, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1618.3 kJ / 386.8 kcal
- Białko
- 21.1 g
- Węglowodany
- 44.7 g
- Tłuszcz
- 15.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.9 g
- Błonnik
- 16.8 g
- Sód
- 1630 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Minestra di zucca, castagne e fagioli
40 Min
Minestra saporita di riso e legumi
40 Min
Zuppetta di ceci
45 Min
Stufato di lenticchie
1 Std.
Ceci al pomodoro
40 Min
Zuppa frantoiana
45 Min
Zuppa marchigiana di legumi e salsiccia
45 Min
Zuppa di cavolo, porri e ceci
30 Min
Dahl di lenticchie, spinaci e cipollotto
40 Min
Crema di lenticchie e pomodori secchi
15min
Zuppa di lenticchie e fagioli neri a Cottura Lenta
40 Min
Gazpacho ai 3 pomodori
20 Min