Zuppa di fagioli alla greca (Fasolada)

Zuppa di fagioli alla greca (Fasolada)

4.5 19 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 porzioni

Składniki

  • di cipolla a metà
    100 g
  • di carota pelate e a fette (3 mm)
    100 g
  • di gambo di sedano a fette (3 mm)
    100 g
  • di olio extravergine di oliva
    50 g
  • di concentrato di pomodoro
    40 g
  • di paprika dolce o piccante, a piacere
    2 cucchiaini
  • di acqua
    600 g
  • di dado per brodo vegetale
    1 cucchiaio
  • di sale
    ½ cucchiaino
  • di pepe nero macinato
    2 pizzichi
  • di fagioli cannellini in scatola sgocciolati e sciacquati
    1200 g
  • di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
    1 mazzetto
  • yogurt greco bianco, a piacere

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 386.8 kcal / 1618.3 kJ
Białko 21.1 g
Tłuszcz 15.1 g
Węglowodany 44.7 g
Błonnik 16.8 g
Tłuszcz nasycony 1.9 g
Sód 1630 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...