Zuppa di fagioli alla greca (Fasolada)

Zuppa di fagioli alla greca (Fasolada)

4.5 20 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 porzioni

Składniki

  • 100 g di cipolla a metà
  • 100 g di carota pelate e a fette (3 mm)
  • 100 g di gambo di sedano a fette (3 mm)
  • 50 g di olio extravergine di oliva
  • 40 g di concentrato di pomodoro
  • 2 cucchiaini di paprika dolce o piccante, a piacere
  • 600 g di acqua
  • 1 cucchiaio di dado per brodo vegetale
  • ½ cucchiaino di sale
  • 2 pizzichi di pepe nero macinato
  • 1200 g di fagioli cannellini in scatola sgocciolati e sciacquati
  • 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • yogurt greco bianco, a piacere

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 386.8 kcal / 1618.3 kJ
Białko 21.1 g
Tłuszcz 15.1 g
Węglowodany 44.7 g
Błonnik 16.8 g
Tłuszcz nasycony 1.9 g
Sód 1630 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...