Riso basmati con gamberi speziati

Riso basmati con gamberi speziati

4.6 25 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porzioni

Składniki

  • di olio extravergine di oliva
    45 g
  • di cipolla a pezzi
    70 g
  • di coriandolo fresco
    5 g
  • di radice fresca di zenzero pelata
    15 g
  • spicchio di aglio
    1
  • di cumino in polvere
    1 cucchiaino
  • di coriandolo in polvere
    ½ cucchiaino
  • di curcuma in polvere
    ½ cucchiaino
  • di sale + q.b.
    1 cucchiaino
  • di pepe bianco macinato
    2 pizzichi
  • di gamberi crudi sgusciati e puliti
    500 g
  • di acqua
    420 g
  • di riso basmati
    200 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 388.9 kcal / 1627.3 kJ
Białko 21.2 g
Tłuszcz 13.2 g
Węglowodany 44.9 g
Błonnik 1.7 g
Tłuszcz nasycony 2.3 g
Sód 1372.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...