
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Riz
- 765 g eau
- 285 g riz basmati
- 45 g beurre salé coupé en morceaux
- 100 g amandes râpées rôties
- 60 g canneberge déshydratée
- 225 g lait de coco
- 1 c. à café sel au goût
- 225 g bouillon de poule
- 1 c. à café curcuma en poudre
Sauce, asperges et filet
- 700 g de tomates coupées en quartiers
- 10 feuilles de basilic frais grandes
- 2 c. à café de sel (1 c. à thé + 1 c. à thé), au goût (prévoir une quantité supplémentaire pour assaisonner)
- 30 g d'huile d'olive extra vierge
- 100 g d'oignon coupés en quartiers
- 15 g de sucre en poudre
- 2 c. à café de poivre moulu
- 1 filet de bœuf entier (env. 850-1135 g)
- 115 g de beurre demi-sel à température ambiante
- 255 g d'asperges coupées en deux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 947 kcal / 3962 kJ
- Białko
- 54 g
- Tłuszcz
- 56 g
- Węglowodany
- 30 g
- Błonnik
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 27 g
- Sód
- 1566 mg