Filet de bœuf avec riz, amandes et canneberges

Filet de bœuf avec riz, amandes et canneberges

5.0 2 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
6 portions

Składniki

Le riz
  • d'eau
    765 g
  • de riz basmati
    285 g
  • de beurre demi-sel coupé en morceaux
    45 g
  • d'amandes râpées rôties
    100 g
  • de canneberges déshydratées
    60 g
  • de lait de coco
    225 g
  • sel au goût
    1 c. à café
  • de bouillon de poule
    225 g
  • de curcuma en poudre
    1 c. à café
La sauce, les asperges et filet de bœuf
  • de tomates coupées en quartiers
    700 g
  • feuilles de basilic frais grandes
    10
  • de sel et un peu pour la finition
    2 c. à café
  • d'huile d'olive
    30 g
  • d'oignon coupés en quartiers
    100 g
  • de sucre en poudre
    15 g
  • de poivre moulu
    2 c. à café
  • filet de bœuf entier (env. 850-1135 g)
    1
  • de beurre demi-sel à température ambiante
    115 g
  • d'asperges coupées en deux
    255 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 947 kcal / 3962 kJ
Białko 54 g
Tłuszcz 56 g
Węglowodany 30 g
Błonnik 6 g
Tłuszcz nasycony 27 g
Sód 1566 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...