Crêpes soufflées japonaises

Crêpes soufflées japonaises

4.0 7 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
8 morceaux

Składniki

  • 4 gros œuf de poule (63-73 g)
  • 3 c. à soupe de sucre
  • 85 g de farine tamisée
  • 60 g de lait entier
  • 2 c. à café de levure chimique
  • 1 c. à café d'extrait naturel de vanille
  • 1 c. à soupe de mayonnaise riche en matières grasses
    1 c. à soupe de mayonnaise, japonaise, (type Kewpie)
  • huile en spray
  • 4 c. à soupe d'eau (2 c. à thé + 2 c. à thé), pour la cuisson
  • sirop d'érable pour le dressage
  • beurre doux pour le dressage
  • baies fraîches variées pour le dressage

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 morceau

Kalorie 111 kcal / 464 kJ
Białko 4 g
Tłuszcz 4 g
Węglowodany 14 g
Błonnik 0 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Sód 141 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji

Możesz także polubić...