Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 d'eau
- 500 g de potimarron, coupé en cubes (2 cm)
- 150 g de beurre, coupé en morceaux (2-3 cm)
- 280 g de lait ribot
- 5 g de levure boulangère sèche
- 80 g de sucre roux, et 2-3 c. à soupe
- 650 g de farine de blé
- 1 œuf
- 60 de sucre roux
- 1 c. à café d'extrait naturel de vanille
- ½ c. à café de bicarbonate de sodium
- 1 c. à café de sel, et 1 pincée
- 1 c. à soupe de cannelle en poudre
- ½ c. à soupe de gingembre en poudre
- ½ c. à café de noix de muscade en poudre
- ½ c. à café de clous de girofle en poudre
- 1 c. à café de cardamome en poudre
- 150 g de sucre en poudre
- 200 g de fromage frais, type Philadelphia
- 2 c. à soupe de rhum blanc (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1928.5 kJ / 460.9 kcal
- Białko
- 8.6 g
- Węglowodany
- 67.8 g
- Tłuszcz
- 17.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 362.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Aumônières au poulet
1 Std. 35 Min
Baklava doré
25 godz. 25 min
Gâteau roulé au café
2 godz. 30 min
Boisson énergisante safran, cardamome et amandes
6h 5min
LEAB - B
Brak ocen
Pesto coriandre-chèvre
10 min
Nouilles à ramen
1h
Perles de coco
3 Std. 50 Min
Onigiris au saumon, wasabi et shiso
1h
Chakchouka aux œufs
50min
Tartelettes au citron meringuées
14h 15min
Flan pâtissier feuilleté
7 godz. 40 min