Cinnamon rolls au potimarron

Cinnamon rolls au potimarron

4.8 4 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz. 20 min
12 portions

Składniki

  • 500 d'eau
  • 500 g de potimarron coupé en cubes (2 cm)
  • 150 g de beurre coupé en morceaux (2-3 cm)
  • 280 g de lait ribot
  • 5 g de levure boulangère sèche
  • 80 g de sucre roux et 2-3 c. à soupe
  • 650 g de farine de blé
  • 1 œuf
  • 60 de sucre roux
  • 1 c. à café d'extrait naturel de vanille
  • ½ c. à café de bicarbonate de sodium
  • 1 c. à café de sel et 1 pincée
  • 1 c. à soupe de cannelle en poudre
  • ½ c. à soupe de gingembre en poudre
  • ½ c. à café de noix de muscade en poudre
  • ½ c. à café de clous de girofle en poudre
  • 1 c. à café de cardamome en poudre
  • 150 g de sucre en poudre
  • 200 g de fromage frais type Philadelphia
  • 2 c. à soupe de rhum blanc (opcjonalnie)

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 460.9 kcal / 1928.5 kJ
Białko 8.6 g
Tłuszcz 17.1 g
Węglowodany 67.8 g
Błonnik 2.3 g
Tłuszcz nasycony 10 g
Sód 362.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...