Petits éclairs sans gluten aux crevettes

Petits éclairs sans gluten aux crevettes

5.0 2 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
10 portions

Składniki

Les éclairs sans gluten
  • 250 g d'eau
  • 100 g de beurre coupé en morceaux
  • 2 pincées de sel
  • 50 g de farine de riz
  • 50 g de fécule de maïs
  • 50 g de farine de noix de coco
  • 3 œufs
La garniture
  • 40 g d'échalotes coupées en deux
  • 50 g d'oignon
  • 10 g de gingembre
  • 1 c. à soupe de curry en poudre
  • 15 g d'huile d'olive
  • 220 g de pommes coupées en morceaux
  • 30 g de miel
  • 20 g de vinaigre balsamique blanc
  • 40 crevettes cuites, décortiquées
  • 10 brins de coriandre fraîche équeutés

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 232.2 kcal / 968.9 kJ
Białko 9.7 g
Tłuszcz 12.8 g
Węglowodany 19.2 g
Błonnik 2.7 g
Tłuszcz nasycony 6.9 g
Sód 234.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...