Wersje kompatybilne
Biscotti di Pasqua ripieni di crema Bimby® al limone
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla
- 100 g di zucchero
- ½ limone, la scorza (senza la parte bianca)
- 200 g di burro a pezzi
- 370 g di farina tipo 00
- 1 uovo
- 1 pizzico di sale
- 1 ½ cucchiaino di zucchero vanigliato
Crema Bimby® al limone
- 10 g di scorza di limone (senza la parte bianca) a pezzi
- 100 g di zucchero
- 40 g di farina tipo 00
- 500 g di latte intero
- 2 uova
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1179.5 kJ / 281.9 kcal
- Białko
- 5.5 g
- Węglowodany
- 37.3 g
- Tłuszcz
- 13.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.6 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 83.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pan di spagna panna e fragole
2u.
Panini morbidi dolci
1h 30min
Polpettone di patate con speck e formaggio filante
1h 30min
Crema di carote
40min
Pizze coniglio mozzarella e rucola
Brak ocen
Baguette pancetta e provolone
5 Std. 30 Min
Follia ai tre cioccolati
6 godz.
Alberello di bignè con crema diplomatica
2u.
Bussolai di Burano
2u.
Merendine yo-yo
1u.
Treccine allo yogurt
6 godz. 30 min
Palline cocco e lampone
3u.