Biscotti di Pasqua ripieni di crema Bimby® al limone

Biscotti di Pasqua ripieni di crema Bimby® al limone

4.2 18 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
15 pezzi

Składniki

Pasta frolla
  • 100 g di zucchero
  • ½ limone la scorza (senza la parte bianca)
  • 200 g di burro a pezzi
  • 370 g di farina tipo 00
  • 1 uovo
  • 1 pizzico di sale
  • 1 ½ cucchiaino di zucchero vanigliato
Crema Bimby® al limone
  • 10 g di scorza di limone (senza la parte bianca) a pezzi
  • 100 g di zucchero
  • 40 g di farina tipo 00
  • 500 g di latte intero
  • 2 uova

Wartości odżywcze na 1 pezzo

Kalorie 281.9 kcal / 1179.5 kJ
Białko 5.5 g
Tłuszcz 13.4 g
Węglowodany 37.3 g
Błonnik 0.6 g
Tłuszcz nasycony 7.6 g
Sód 83.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...