Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 65 g de beurre demi-sel, en morceaux, et un peu pour le moule
- 200 g de sucre en poudre
- le zeste de 2 citrons jaunes non traités, finement râpés
- 3 œufs
- 100 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 4 c. à soupe de jus de citron
- 190 g de farine T45
- 5 g de levure chimique
- 75 g d'eau
- ½ citron jaune, en rondelles fines
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 6862 kJ / 1645 kcal
- Białko
- 40 g
- Węglowodany
- 381 g
- Tłuszcz
- 96 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cake aux deux citrons
1 Std.
Cake marbré chocolat-pistache
1 Std. 30 Min
Gâteau aux pommes
1 Std.
Gâteau aux abricots et aux amandes
50min
Cake pomme et cannelle
55 min
Cake pistache et fleur d'oranger
1 Std.
Cake orange-pavot
1 Std.
Cake au chocolat
1 Std. 25 Min
Petits cakes à l’orange, glaçage citron vert
1 Std. 25 Min
Gâteau moelleux au citron
1 Std.
Quatre-quarts coco-citron vert
1 godz. 5 min
Madeleines au citron
6h 40min