Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Réalisation de la pâte à cake
- 3 œufs
- 150 g de sucre en poudre
- 2 zestes d'orange, bio de préférence
- 190 g de farine
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- 70 g de beurre, fondu, et un peu pour le moule
- 50 g de jus d'orange fraîchement pressé
- 1 pincée de sel
- 90 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 15 g de graines de pavot
Réalisation du sirop d’imbibage
- le jus d'une orange
- 20 g de sucre en poudre
- écorces d'orange confites, pour la décoration (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1598 kJ / 381 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 18 g
Alternatywne przepisy
Gâteau aux pommes
1h
Cake au citron
1j 50 menit
Cake aux fruits confits
4h 30 min
Cake pomme et cannelle
55min
Cake au café et aux noix
1h 10min
Chiffon cake à l'orange
1h 15min
Cake aux fruits secs
2h
Tarte à la marmelade d'oranges
2h
Moelleux citron-myrtille
1h 5min
Cake pistache et fleur d'oranger
1h
Gâteau moelleux, façon quatre-quarts
55min
Quatre-quarts coco-citron vert
1h 5min