Wersje kompatybilne
Bistecche di scamone con purè di cipolle stufate e salsa allo sherry
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bistecche
- 2 cucchiai di olio vegetale
- 4 fette di scamone di manzo (200 g ciascuno, spessore 4 cm)
Purè e salsa
- 600 g di latte
- 100 g di burro, morbido
- 800 g di patate, a pezzi (3 cm)
- 3 cucchiaini di sale e un po' di più per aromatizzare
- ½ cucchiaino di noce moscata in polvere
- 200 g di cipolle dimezzate, e tagliate a metà anelli
- ½ cucchiaino pepe macinato e un po' di più per aromatizzare
-
30
g di sherry secco
lub 30 g di aceto balsamico - 200 g di panna
-
1
cucchiaino colmo di dado per brodo di carne fatto in casa
lub 1 cubetto di dado di carne per brodo (per 0.5 l) - 3 cucchiaini di amido di mais (maizena)
- 20 g di senape
- 1 cucchiaino di salsa Worcestershire
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 4042 kJ / 966 kcal
- Białko
- 55 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 61 g
- Tłuszcz nasycony
- 33 g
- Błonnik
- 5.7 g
- Sód
- 2087 mg
Alternatywne przepisy
Riso al latte
1小时
Knöpfli all’aglio orsino
Brak ocen
Sciroppo Chai
Brak ocen
Purea di mele per la dispensa
Brak ocen
Polenta con salsa alla panna e champignons
50min
Quiche di asparagi
1小时
Chili con cervelat
1小时
Lasagne
2小时
Spezzatino alla zurighese
50min
Hot dogs
35min
Salsa bernese
20 分钟
Tartare di uova
35min