Brownie z kremem pistacjowym i kakaową glazurą

Brownie z kremem pistacjowym i kakaową glazurą

4.5 361 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz. 20 min
16 kawałków

Składniki

Brownie z pistacjami
  • masła plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
    110 g
  • kakao naturalne, niesłodzone do oprószenia formy
  • orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych
    100 g
  • gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki
    125 g
  • cukru
    125 g
  • jajka
    3
  • mąki pszennej
    75 g
  • soli
    1 szczypta
Krem pistacjowy
  • orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych
    25 g
  • sera mascarpone podzielonego na kawałki
    250 g
  • serka kremowego śmietankowego, typu Philadelpia, podzielonego na kawałki (patrz wskazówka)
    300 g
  • pasty pistacjowej (patrz wskazówka)
    150 - 180 g
  • cukru pudru
    100 g
Glazura kakaowa
  • żelatyny w proszku
    10 g
    2 listki żelatyny, (patrz wskazówka)
  • wody
    225 g
  • cukru pudru
    220 g
  • śmietany, min. 30% tłuszczu
    125 g
  • gorąca woda do rozpuszczenia żelatyny
  • kakao naturalnego, niesłodzonego
    60 g

Wartości odżywcze na 1 kawałek

Kalorie 498.5 kcal / 2087.1 kJ
Białko 8.8 g
Tłuszcz 32.3 g
Węglowodany 43.6 g
Błonnik 1.5 g
Tłuszcz nasycony 16.6 g
Sód 129.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...