
Urządzenia i Akcesoria
Brownie z kremem pistacjowym i kakaową glazurą
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz. 20 min
16 kawałków
Składniki
Brownie z pistacjami
-
masła plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy110 g
-
kakao naturalne, niesłodzone do oprószenia formy
-
orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych100 g
-
gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki125 g
-
cukru125 g
-
jajka3
-
mąki pszennej75 g
-
soli1 szczypta
Krem pistacjowy
-
orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych25 g
-
sera mascarpone podzielonego na kawałki250 g
-
serka kremowego śmietankowego, typu Philadelpia, podzielonego na kawałki (patrz wskazówka)300 g
-
pasty pistacjowej (patrz wskazówka)150 - 180 g
-
cukru pudru100 g
Glazura kakaowa
-
żelatyny w proszku10 g
-
wody225 g
-
cukru pudru220 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu125 g
-
gorąca woda do rozpuszczenia żelatyny
-
kakao naturalnego, niesłodzonego60 g
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
498.5 kcal /
2087.1 kJ
Białko
8.8 g
Tłuszcz
32.3 g
Węglowodany
43.6 g
Błonnik
1.5 g
Tłuszcz nasycony
16.6 g
Sód
129.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NA CO DZIEŃ I KREATYWNIE
61 Przepisów
Polska
Polska