
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 35 g Öl
- 300 g rote Zwiebeln in Spalten
- 200 g weiße Zwiebeln halbiert
- 650 g Wasser
-
1 ½
geh. TL Gewürzpaste für Fleischbrühe, selbst gemacht
lub 1 ½ Würfel Fleischbrühe (für je 0,5 l) - 1 TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- ¾ TL Paprika edelsüß
- 550 g Kartoffeln, festkochend in Würfeln (ca. 2 cm)
- 300 g Kabanossi in Scheiben (ca. 1 cm)
- 150 g rote Paprika in Würfeln (1,5 cm)
- 1 geh. TL Majoran, getrocknet
- 10 g Schnittlauch in feinen Röllchen
- 200 g Crème fraîche zum Servieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 603 kcal / 2522 kJ
- Białko
- 17 g
- Tłuszcz
- 43 g
- Węglowodany
- 41 g
- Błonnik
- 6.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 16 g
- Sód
- 1342 mg