Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cottura patate e castagne
- 750 g di acqua
- 800 g di patate novelle rosse, con la buccia
- 450 g di castagne
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 2 pizzichi di sale
- 2 rametti di rosmarino fresco
- 2 spicchi di aglio
Terminare la preparazione
- 1000 g di lonza di maiale (pezzo intero)
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 10 g di olio extravergine di oliva
- 330 g di birra chiara
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2267 kJ / 541.8 kcal
- Białko
- 39 g
- Węglowodany
- 42.3 g
- Tłuszcz
- 23.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.8 g
- Błonnik
- 5.7 g
- Sód
- 529.6 mg
Alternatywne przepisy
Cosce di pollo stufate al vino bianco e verdure
1h
Torta salata radicchio e salsiccia
1h 15 min.
Stinco di maiale con patate
2h
Tranci di salmone con cavoli colorati e pinoli
30min
Terrina alla barbabietola e formaggio di capra (TM6)
Brak ocen
Kimchi risotto
25 min.
Faraona ripiena di salsiccia e nocciole con purè di patate
2h 30min
Arrosto di maiale con patate, verdure al vapore e salsa al sidro
2h 20min
Polpettone di patate con speck e formaggio filante
1h 30 min.
Roastbeef con contorno di funghi porcini
1h
Arrosto di tacchino con spinaci al limone
2h 30min
Arrosto di vitello con salsa all'arancia
1 Std. 40 Min