Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cottura patate e castagne
- 750 g di acqua
- 800 g di patate novelle rosse, con la buccia
- 450 g di castagne
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 2 pizzichi di sale
- 2 rametti di rosmarino fresco
- 2 spicchi di aglio
Terminare la preparazione
- 1000 g di lonza di maiale (pezzo intero)
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 10 g di olio extravergine di oliva
- 330 g di birra chiara
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2267 kJ / 541.8 kcal
- Białko
- 39 g
- Węglowodany
- 42.3 g
- Tłuszcz
- 23.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.8 g
- Błonnik
- 5.7 g
- Sód
- 529.6 mg
Alternatywne przepisy
Arrosto di maiale con patate, verdure al vapore e salsa al sidro
2 Std. 20 Min
Coppa di maiale al forno con mele e composta di cipolle
2 Std.
Brasato al vino rosso a Cottura Lenta
13 godz.
Crumble di panettone con crema al mascarpone e miele
20min
Pasticcio di pesce e patate (TM6)
1 godz. 10 min
Patate gratinate al formaggio
2 Std.
Lasagna di gamberi monoporzione
1 Std. 30 Min
Mesciua spezzina
1 godz.
Spezzatino di vitello alle mandorle e pinoli
1 godz.
Arrosto di vitello con salsa all'arancia
1 godz. 40 min
Arrosto di tacchino con spinaci al limone
2 godz. 30 min
Purè di patate (TM6)
1 godz.