Spanakopita
TM6 TM5 TM31

Spanakopita

4.9 (7 ocen)

Składniki

Pasta fillo

  • 130 g di acqua + q.b.
  • 280 g di farina tipo 0
  • 1 cucchiaino di sale
  • 10 g di olio extravergine di oliva + q.b.
  • 15 g di aceto di vino bianco

Ripieno

  • 500 g di acqua
  • 500 g di spinaci freschi
  • 120 g di cipolla bianca, in quarti
  • 20 g di olio extravergine di oliva
  • 200 g di Feta (formaggio greco) a pezzi
  • 2 uova
  • 1 pizzico di sale
  • 2 pizzichi di pepe nero macinato
  • 1 pizzico di noce moscata grattugiata
  • 1 - 2 pizzichi di aneto secco
    lub 1 - 2 pizzichi di origano secco

Terminare la preparazione

  • amido di mais (maizena) q.b. (opcjonalnie)
  • 1 cucchiaio di semi di sesamo (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
1444 kJ / 345 kcal
Białko
16 g
Węglowodany
40 g
Tłuszcz
14.5 g
Tłuszcz nasycony
1.4 g
Błonnik
3.4 g
Sód
1050.8 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy