Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta fillo
- 130 g di acqua + q.b.
- 280 g di farina tipo 0
- 1 cucchiaino di sale
- 10 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 15 g di aceto di vino bianco
Ripieno
- 500 g di acqua
- 500 g di spinaci freschi
- 120 g di cipolla bianca, in quarti
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di Feta (formaggio greco) a pezzi
- 2 uova
- 1 pizzico di sale
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- 1 pizzico di noce moscata grattugiata
-
1 - 2
pizzichi di aneto secco
lub 1 - 2 pizzichi di origano secco
Terminare la preparazione
- amido di mais (maizena) q.b. (opcjonalnie)
- 1 cucchiaio di semi di sesamo (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1444 kJ / 345 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 14.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.4 g
- Błonnik
- 3.4 g
- Sód
- 1050.8 mg
Alternatywne przepisy
Dahl di lenticchie, spinaci e latte di cocco
40 Min
Quiche di zucca ed erbette
1 Std. 30 Min
Anelli salati al Parmigiano Reggiano
40 Min
Lasagna vegetariana
2 Std.
Torta salata funghi e patate
1 Std. 30 Min
Babaganoush
40 Min
Quiche ai peperoni e pomodori
1 Std. 30 Min
Insalata nizzarda
30 menit
Tabulè d'orzo rosa al pistacchio
40 Min
Torta salata con formaggio e porri
1h 5min
Torta salata alla parmigiana di melanzane (senza glutine)
1h
Bougatsa
1h