Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de carottes, coupées en tronçons
- 150 g de navets, coupés en morceaux
- 200 g de pommes de terre farineuses, coupées en morceaux
- 700 g d'eau
- 1 cube de bouillon de légumes
- 10 g de beurre
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 362.3 kJ / 86.5 kcal
- Białko
- 1.8 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 2.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.8 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 543.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Soupe de poireau gratinée
55min
Purée mousseline
40min
Velouté tout brocoli au gorgonzola
50min
Soupe de potimarron
35min
Velouté carotte-panais
35min
Soupe de chou-fleur, chapelure aux anchois
25min
Soupe de pommes de terre et de poireaux au jambon sec, crème au citron
50min
Soupe de pommes de terre et chou vert, tartines au saumon fumé
55min
Soupe de pomme de terre au curry
35min
Crème de pommes de terre et courgettes, miettes de chèvre frais
50min
Soupe de courgettes, fromage et pâtes alphabet
40min
Velouté de carottes
30min