Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 45 g d'abricots secs dénoyautés
- 60 g de raisins secs
- 60 g de figues sèches
- 130 g d'eau
- 160 g de lait
- 160 g de yaourt à la grecque
- 20 g d'huile de tournesol
- 1 c. à soupe de miel
- 20 g de levure boulangère fraîche
- 600 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 1 ½ c. à café de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1312.7 kJ / 313.7 kcal
- Białko
- 8.2 g
- Węglowodany
- 63.2 g
- Tłuszcz
- 3.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.7 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 1065.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brioche butchy à la fleur d'oranger
3h
Pain aux fruits secs
3h 45 min
Brioche au lait de coco
3j 10 menit
Cake orange-pavot
1h
Pain marguerite pavot et curry
15ωρ. 45 λεπτ.
Pain moulé aux graines
3h 50 min
Brioche à la cannelle glacée
2h 20 min
Pain brioché roulé cannelle et cranberries
3h 20 min
Pain express au sésame
1h 15min
Pain au miel et aux flocons d'avoine
3h 20 min
Julekake (brioche norvégienne)
2ωρ. 50 λεπτ.
Brioche extra crémeuse
2h 15min