Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 45 g d'abricots secs dénoyautés
- 60 g de raisins secs
- 60 g de figues sèches
- 130 g d'eau
- 160 g de lait
- 160 g de yaourt à la grecque
- 20 g d'huile de tournesol
- 1 c. à soupe de miel
- 20 g de levure boulangère fraîche
- 600 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 1 ½ c. à café de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1312.7 kJ / 313.7 kcal
- Białko
- 8.2 g
- Węglowodany
- 63.2 g
- Tłuszcz
- 3.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.7 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 1065.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain de campagne
3h 45min
Pain moulé aux graines
3 Std. 50 Min
Pain au miel et aux flocons d'avoine
3sa 20 dk
Pain aux fruits secs
3h 45min
Pain aux cranberries, sarrasin et noisettes
6h 10min
Pain de seigle
4h 10min
Pain maison au maïs
2h 30min
Pain aux céréales, abricots et figues
2h 15min
Pain brioché roulé cannelle et cranberries
3sa 20 dk
Mon pain de campagne maison
4 godz. 40 min
Pain moelleux, abricots, raisins au miel d'été
1h 40min
Petits pains au lait et sucre perlé
3h 25min