Petits pains moelleux aux fruits secs et yaourt

Petits pains moelleux aux fruits secs et yaourt

4.8 25 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
10 portions

Składniki

  • 45 g d'abricots secs dénoyautés
  • 60 g de raisins secs
  • 60 g de figues sèches
  • 130 g d'eau
  • 160 g de lait
  • 160 g de yaourt à la grecque
  • 20 g d'huile de tournesol
  • 1 c. à soupe de miel
  • 20 g de levure boulangère fraîche
  • 600 g de farine de blé et un peu pour le plan de travail
  • 1 ½ c. à café de sel

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 313.7 kcal / 1312.7 kJ
Białko 8.2 g
Tłuszcz 3.4 g
Węglowodany 63.2 g
Błonnik 2.7 g
Tłuszcz nasycony 0.7 g
Sód 1065.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...