Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 feuille de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 150 g de chocolat noir 70% de cacao, détaillé en morceaux
- 125 g de beurre, coupé en morceaux
- 50 g de sucre en poudre
- 1 pincée de cannelle en poudre
- 1 pincée de noix de muscade en poudre
- 1 pincée de poivre long, râpé
- 1 clou de girofle
- 3 œufs
- Wartości odżywcze
- na 8 parts
- Kalorie
- 9215 kJ / 2226 kcal
- Białko
- 35 g
- Węglowodany
- 104 g
- Tłuszcz
- 182 g
- Błonnik
- 20 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cake chocolat et gingembre confit
1h 15min
Cake au chocolat et gingembre confit
1h 30min
Crème brûlée au chocolat
3u. 15min
Gâteau à la mousse matcha
5h
Crème fouettée
10min
Gâteau de Pâques
1h 45min
Mud cake
2h 30min
Tourte aux poires
9 Std.
Tourtière aux pruneaux
55min
Pain d'épices de Noël (Pologne)
1 Std. 25 Min
Crumble au chocolat blanc, mangue et citron vert
2 godz. 50 min
Mud cake
2h 30min