Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 feuille de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 150 g de chocolat noir 70% de cacao, détaillé en morceaux
- 125 g de beurre, coupé en morceaux
- 50 g de sucre en poudre
- 1 pincée de cannelle en poudre
- 1 pincée de noix de muscade en poudre
- 1 pincée de poivre long, râpé
- 1 clou de girofle
- 3 œufs
- Wartości odżywcze
- na 8 parts
- Kalorie
- 9215 kJ / 2226 kcal
- Białko
- 35 g
- Węglowodany
- 104 g
- Tłuszcz
- 182 g
- Błonnik
- 20 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gianduja choco-Passion
18h 20 min
Crème brûlée au chocolat
3h 15min
Brocéliande (Rodolphe GROIZARD - La Mare aux Oiseaux)
10 Std.
Croustillant au chocolat comme un whoopie pie
1u.
Pain aux poires
Brak ocen
Pain aux pistaches
3h 15min
Cantucci
1h 50min
Tartelette orange-pistache
1u.
Mojo vert
10min
Tourte au chocolat-moka
4h 30min
Tartelette chocolat-citron
4 Std. 50 Min
Mud cake
2h 30min