
Urządzenia i Akcesoria
Węgierska zupa grzybowa
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
koperku, świeżego tylko liście10 g
-
cebuli przekrojonej na pół200 g
-
masła pokrojonego na kawałki40 g
-
papryki słodkiej, mielonej2 łyżeczki
-
papryki wędzonej, mielonej1 łyżeczka
-
mąki pszennej (opcjonalnie)1 łyżeczka
-
grzybów, świeżych lub mrożonych, uprzednio rozmrożonych, np. prawdziwków, kurek, podgrzybków, pokrojonych na kawałki450 - 500 g
-
białego wina, wytrawnego lub półwytrawnego50 - 70 g
-
wody600 g
-
mleka300 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego15 - 20 g
-
kurkumy, suszonej, mielonej1 łyżeczka
-
soli¼ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM2 łyżeczki
-
koncentratu pomidorowego2 łyżeczki
-
kwaśna śmietana, 12% tłuszczu do podania
-
cytryna pokrojona w półplastry, do skropienia
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
189 kcal /
790.6 kJ
Białko
7.4 g
Tłuszcz
11.4 g
Węglowodany
15.2 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
6.9 g
Sód
209 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

JEDZ SEZONOWO - ZIMA
10 Przepisów
Polska
Polska