Łazanki z kapustą kiszoną i żurawiną

Łazanki z kapustą kiszoną i żurawiną

3.7 46 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
4 porcje

Składniki

  • 25 g grzybów, suszonych np. borowików lub podgrzybków, pokrojonych na 3 cm kawałki
  • 600 g wody
  • 600 g kapusty kiszonej odsączonej z zalewy
  • 100 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
  • 15 g oleju
  • 15 g sosu sojowego
  • 40 g żurawiny, suszonej
  • 3 liście laurowe, suszone
  • 3 ziarna ziela angielskiego
  • 3 goździki
  • 3 owoce jałowca
  • ¼ - ½ łyżeczki kolendry, mielonej
  • 1 ½ łyżeczki majeranku, suszonego
  • ¾ łyżeczki tymianku, suszonego
  • ½ - ¾ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do smaku
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do smaku
  • 300 g makaronu, suchego typu łazanki, o czasie gotowania 8-10 min

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 394.5 kcal / 1650.7 kJ
Białko 12.5 g
Tłuszcz 4.2 g
Węglowodany 79 g
Błonnik 8.4 g
Tłuszcz nasycony 0.7 g
Sód 1501.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...