
Urządzenia i Akcesoria
Łazanki z kapustą kiszoną i żurawiną
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
4 porcje
Składniki
-
25 g grzybów, suszonych np. borowików lub podgrzybków, pokrojonych na 3 cm kawałki
-
600 g wody
-
600 g kapusty kiszonej odsączonej z zalewy
-
100 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
-
15 g oleju
-
15 g sosu sojowego
-
40 g żurawiny, suszonej
-
3 liście laurowe, suszone
-
3 ziarna ziela angielskiego
-
3 goździki
-
3 owoce jałowca
-
¼ - ½ łyżeczki kolendry, mielonej
-
1 ½ łyżeczki majeranku, suszonego
-
¾ łyżeczki tymianku, suszonego
-
½ - ¾ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do smaku
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do smaku
-
300 g makaronu, suchego typu łazanki, o czasie gotowania 8-10 min
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
394.5 kcal /
1650.7 kJ
Białko
12.5 g
Tłuszcz
4.2 g
Węglowodany
79 g
Błonnik
8.4 g
Tłuszcz nasycony
0.7 g
Sód
1501.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WEGAŃSKIE BOŻE NARODZENIE
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Wegetariańska pieczeń grzybowa z sosem
1 godz. 20 min
Wigilijna kapusta z grzybami
1 godz. 20 min
Węgierska zupa grzybowa
45 min
Surówka z brukselki z żurawiną i migdałami (TM6)
20 min
Młode ziemniaki z nowalijkami, jajkiem i sosem tatarskim (z osłoną noża miksującego 2.0)
45 min
Boczniaki à la śledzie z cebulką
24 godz. 15 min
Zupa ziemniaczana z jajkami i rumienionymi pieczarkami
40 min
Wigilijna kapusta z grochem
2 godz. 20 min
Moczka wegańska
45 min
Wegańska zupa grzybowo-porowa z dzikim ryżem
45 min
Brokułowa sałatka z jajkiem
30 min
Czeskie placki ziemniaczane (Bramboráky)
45 min