Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g onions, halved or cut in wedges to fit in feeder
- 80 g Gruyère cheese, cut in pieces (2 cm)
- 30 g olive oil
- 20 g unsalted butter, diced
- 1 tsp fine sea salt, plus 5 g or to taste
- 2 pinches ground black pepper
- 1 ½ tsp dark muscovado sugar
- 65 g plain flour
- 50 g white wine vinegar
- 800 g water
-
1
beef stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub 1 chicken stock cube (for 0.5 l), crumbled - 1 dried bay leaf
- 1 Tbsp fresh thyme leaves
- 12 slices baguette, slightly stale, or other crusty bread
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 979 kJ / 234 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 819 mg
Alternatywne przepisy
Grilled Courgette Salad with Lemon Basil Dressing (TM6)
35min
Glamorgan Sausages
50min
Baked Milk Bread with Pears and Walnut Crumble (TM6)
55 min
Steamed Vegetables with Kefir Dressing
40min
Mushroom Carpaccio (TM6)
25min
Sous-vide Miso Aubergine
40min
Red Pepper and Paprika Hollandaise Sauce
15 Min
Sous-vide Poached Eggs
30min
Crab Tortelloni, Red Mullet
5 Std.
Salt-free vegetable stock paste (Diabetes)
55 min
Sicilian Salad
30min
Black Pudding Scotch Eggs
50min