Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 16 oz tuna steaks (1 in. thick)
- 2 tbsp liquid aminos, e.g. Bragg®
- 3 oz extra virgin olive oil
- 2 oz shallots, in pieces
- 1 garlic clove
- 1 oz white wine vinegar
- 1 tbsp Dijon mustard
- 2 - 4 anchovies, preserved in olive oil, to taste
- ¼ tsp ground black pepper, divided
- 20 oz water
- 4 large eggs
- 10 oz fingerling potatoes, sliced in rounds (¼ in.)
- ½ tsp dried parsley
- ½ tsp salt, to taste
- 6 oz French green beans, trimmed
- romaine lettuce (approx. 9 oz)
- 15 - 20 cherry tomatoes, halved
-
1
jar Nicoise olives, drained, to taste
lub 1 jar pitted Kalamata olives, drained, to taste - ½ red onion, thinly sliced into half moons
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1213 kJ / 290 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Golden Beet Gazpacho
50 Min
Kale Quinoa Green Goddess Salad (Bill Yosses)
1 Std. 20 Min
Cauliflower Stuffing for Hedonists (Bill Yosses)
55 min
Tamale Pie (Anna)
1 Std. 30 Min
Dairy Free Tzatziki
15min
Slow Cooked Pork in Salsa Verde
5h 45 min
Purple Cabbage with Pecan Salad
15min
Matzo Ball Soup
1 Std. 20 Min
Apple and Cranberry Farro Salad
35 min
Macadamia Halibut with Mango Sauce
1 Std.
Salmon with Ginger Tomato Sauce
40min
Steamed Eggplant and Ricotta Lasagna
1 Std. 25 Min