Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 16 oz tuna steaks (1 in. thick)
- 2 tbsp liquid aminos, e.g. Bragg®
- 3 oz extra virgin olive oil
- 2 oz shallots, in pieces
- 1 garlic clove
- 1 oz white wine vinegar
- 1 tbsp Dijon mustard
- 2 - 4 anchovies, preserved in olive oil, to taste
- ¼ tsp ground black pepper, divided
- 20 oz water
- 4 large eggs
- 10 oz fingerling potatoes, sliced in rounds (¼ in.)
- ½ tsp dried parsley
- ½ tsp salt, to taste
- 6 oz French green beans, trimmed
- romaine lettuce (approx. 9 oz)
- 15 - 20 cherry tomatoes, halved
-
1
jar Nicoise olives, drained, to taste
lub 1 jar pitted Kalamata olives, drained, to taste - ½ red onion, thinly sliced into half moons
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1213 kJ / 290 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Plank Grilled Pesto Salmon with Mushroom Orzotto
1 Std. 50 Min
Chimichurri Pork Tenderloin with Warm Rice Salad
13h 20min
Herb Stuffing with Butternut Squash and Brussels Sprouts
1 godz. 10 min
Baba Ghanoush
1 Std. 30 Min
Spicy Cranberry Orange Sauce
35 min
Cioppino
55 Min
Guacamole (TM5 Metric)
5min
Freekeh Risotto with Mushrooms
9 godz.
Baked Salmon Cakes with Corn Salsa
45 Min
Mini Crab cakes with Cilantro Pesto
1 Std.
Ratatouille with Pecorino
1 Std. 5 Min
New England Clam Chowder
45 Min