Urządzenia i Akcesoria
Peeler Beet Carpaccio with Burrata (Metric)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
8 portions
Składniki
Dressing
-
extra virgin olive oil140 g
-
white vinegar60 g
-
salt to taste½ tsp
-
Dijon mustard1 tsp
-
ground black pepper to taste¼ tsp
-
lemon juice30 g
-
maple syrup15 g
-
dried basil5 tsp
Beets
-
water divided1110 g
-
whole baby beets, fresh trimmed800 g
-
baby arugula115 g
-
burrata cheese225 g
-
pomegranate seeds (opcjonalnie)2 tbsp
-
chopped pecan nuts (opcjonalnie)2 tbsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
418.1 mg
Białko
8.2 g
Kalorie
1234.5 kJ /
295 kcal
Tłuszcz
24.2 g
Błonnik
3.3 g
Tłuszcz nasycony
6.5 g
Węglowodany
12.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Whole Chicken with Saffron Rice and Steamed Vegetables
1 godz.
Medicine Ball Tea
20 min
Montreal Steak Seasonning Blend
5 min
Radish, Carrot and Coriander Salad
15 min
Sicilian Shrimp Salad
30 min
Avocado and Hemp Pesto
10 min
Clam Chowder
55 min
Salmon and Basmati Rice with Dill Cream Sauce
40 min
Turkish Eggs on Greek Yoghurt with Toast and Green Salad
30 min
Plank Grilled Pesto Salmon with Mushroom Orzotto
1 godz. 50 min
Cilantro Lime Sauce
10 min
Boston Clam Chowder
55 min