![Peeler Beet Carpaccio with Burrata (Metric) Peeler Beet Carpaccio with Burrata (Metric)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7b5ae63a686b731c45eaf2b1c4e51f22/Derivates/e22ef922e6da109816408bf7012c7ecee1f38938.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dressing
- 140 g extra virgin olive oil
- 60 g white vinegar
- ½ tsp salt, to taste
- 1 tsp Dijon mustard
- ¼ tsp ground black pepper, to taste
- 30 g lemon juice
- 15 g maple syrup
- 5 tsp dried basil
Beets
- 1110 g water, divided
- 800 g whole baby beets, fresh, trimmed
- 115 g baby arugula
- 225 g burrata cheese
- 2 tbsp pomegranate seeds (opcjonalnie)
- 2 tbsp chopped pecan nuts (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1234.5 kJ / 295 kcal
- Białko
- 8.2 g
- Węglowodany
- 12.1 g
- Tłuszcz
- 24.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.5 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 418.1 mg
Alternatywne przepisy
Low Carb Stuffed Acorn Squash
1 godz. 20 min
Sous-Vide Teriyaki Chicken Thighs (TM6) Metric
2 Std.
Cranberry-Almond Chicken Salad
15 min
Tuna and Avocado Salad with Fermented Onions (with Cutter)
20 min
Lemon Feta Dressing
5 Min
Grilled Corn Salad with Cilantro Vinaigrette
25 Min
Peeler Beet Carpaccio with Burrata
1h 25 min
Shaved Brussels Sprouts Salad
20 min
Green Bean Gremolata
25 Min
Chopped Cauliflower Chickpea Salad with Oregano Vinaigrette
20 min
Green Goddess Salad
10 Min
Broccoli Salad with Red Pepper and Pine Nuts (TM5/6 Metric)
10 Min