Urządzenia i Akcesoria
Seeded wholemeal bread (Diabetes)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz. 20 min
15 slices
Składniki
-
linseeds (flaxseeds)20 g
-
pepita seeds plus extra to sprinkle50 g
-
sunflower seeds plus extra to sprinkle50 g
-
water200 g
-
milk plus extra to brush200 g
-
dried instant yeast2 tsp
-
caster sugar1 tsp
-
grapeseed oil plus extra to grease20 g
-
baker's flour400 g
-
rye flour100 g
-
wholemeal plain flour100 g
-
bread improver (see Tips)2 tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 slice
Sód
8.2 mg
Białko
7.5 g
Kalorie
876.7 kJ /
209.7 kcal
Tłuszcz
6.9 g
Błonnik
3.7 g
Tłuszcz nasycony
1.1 g
Węglowodany
27.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
The best egg salad open sandwich (Diabetes, TM6)
20 min
Cheese and tomato bread
3 godz. 5 min
Date and nut balls
20 min
Portuguese Bread (Pão de água)
3 godz. 45 min
Burger pickles (Thermomix® Cutter, using modes)
2 godz. 10 min
Set and forget rice pudding
1 godz. 10 min
Sourdough potato bread
5 godz.
Portuguese bread
3 godz. 30 min
Rye bread rolls
12 godz.
Thermomumma white sandwich bread loaf
3 godz. 30 min
Seeded bread loaf
3 godz. 20 min
Soft Chinese bread rolls
1 godz. 20 min