Urządzenia i Akcesoria
Seeded wholemeal bread (Diabetes)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz. 20 min
15 slices
Składniki
-
linseeds (flaxseeds)20 g
-
pepita seeds plus extra to sprinkle50 g
-
sunflower seeds plus extra to sprinkle50 g
-
water200 g
-
milk plus extra to brush200 g
-
dried instant yeast2 tsp
-
caster sugar1 tsp
-
grapeseed oil plus extra to grease20 g
-
baker's flour400 g
-
rye flour100 g
-
wholemeal plain flour100 g
-
bread improver (see Tips)2 tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 slice
Sód
8.2 mg
Białko
7.5 g
Kalorie
876.7 kJ /
209.7 kcal
Tłuszcz
6.9 g
Błonnik
3.7 g
Tłuszcz nasycony
1.1 g
Węglowodany
27.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
I love U fruit and seed bars
35 min
Date and nut balls
20 min
Macadamia chocolate cookies
45 min
Sauerkraut (Thermomix® Cutter, using modes)
Brak ocen
Rich mushroom stew with buttermilk dumplings
45 min
Wholemeal fish fingers with smashed beans (Diabetes)
35 min
Pizza sauce
30 min
Strawberry and puffed millet cereal bars
2 godz. 15 min
Lamb fajitas
30 min
Sri Lankan red beef curry with rice
1 godz. 40 min
Soft Chinese bread rolls
1 godz. 20 min
Thermomumma white sandwich bread loaf
3 godz. 30 min