Polenta, mandarin and almond cake
TM6 TM5 TM31

Polenta, mandarin and almond cake

4.2 (27 ocen)

Składniki

  • 250 g butter, softened, plus extra for greasing
  • 1000 g water
  • 320 g mandarins (approx. 4), unpeeled
  • 60 g macadamia nuts
  • 220 g blanched almonds
  • 220 g caster sugar
  • 3 eggs
  • 170 g polenta
  • 1 tsp gluten free baking powder
  • icing sugar, for dusting

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1874.2 kJ / 446.2 kcal
Białko
7.6 g
Węglowodany
31.9 g
Tłuszcz
32.4 g
Tłuszcz nasycony
12.6 g
Błonnik
2.7 g
Sód
54.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy