![Polenta, mandarin and almond cake Polenta, mandarin and almond cake](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/DB30D2B4-DC9F-40AD-8BF3-823841E8CD49/Derivates/7794521B-1E55-4413-9F57-3323010B61F6.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g butter, softened, plus extra for greasing
- 1000 g water
- 320 g mandarins (approx. 4), unpeeled
- 60 g macadamia nuts
- 220 g blanched almonds
- 220 g caster sugar
- 3 eggs
- 170 g polenta
- 1 tsp gluten free baking powder
- icing sugar, for dusting
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1874.2 kJ / 446.2 kcal
- Białko
- 7.6 g
- Węglowodany
- 31.9 g
- Tłuszcz
- 32.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.6 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 54.3 mg
Alternatywne przepisy
Chocolate cake with lime cream
1ч. 5 мин.
Lemon and lime polenta cakes
40min
Quinoa ANZAC biscuits
1h
Pepita almond Florentines
1h
Gluten free shortcrust pastry
1u. 40min
Peach and plum upside-down cake
50 мин.
Apple, pear and bay leaf cake
1h 15 min
Silverbeet quiche with oat and Parmesan crust
1h 15 min
Gluten free carrot and almond cake
2h 30min
Buckwheat mushroom tartlets
1u. 45min
Almond shortcrust pastry
35min
Orange and almond cake
2h 20min