Urządzenia i Akcesoria
Polenta, mandarin and almond cake
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 35 min
12 portions
Składniki
-
butter softened, plus extra for greasing250 g
-
water1000 g
-
mandarins (approx. 4), unpeeled320 g
-
macadamia nuts60 g
-
blanched almonds220 g
-
caster sugar220 g
-
eggs3
-
polenta170 g
-
gluten free baking powder1 tsp
-
icing sugar for dusting
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
54.3 mg
Białko
7.6 g
Kalorie
1874.2 kJ /
446.2 kcal
Tłuszcz
32.4 g
Błonnik
2.7 g
Tłuszcz nasycony
12.6 g
Węglowodany
31.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Orange and almond cake
2 godz. 20 min
Torta caprese (flourless almond cake)
2 godz.
Pepita almond Florentines
1 godz.
Apple, pear and bay leaf cake
1 godz. 15 min
Apple and date cake
1 godz. 30 min
Quinoa ANZAC biscuits
1 godz.
Pecan, apple and carrot pudding
1 godz.
Impossible coconut pie
1 godz. 30 min
Gluten free fruit and nut loaf
55 min
Cauliflower and fennel nuggets with ajvar
1 godz. 35 min
Lime sour cream bundt cake
50 min
Dessert dukkah
1 godz.