Urządzenia i Akcesoria
Polenta, mandarin and almond cake
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 35 min
12 portions
Składniki
-
butter softened, plus extra for greasing250 g
-
water1000 g
-
mandarins (approx. 4), unpeeled320 g
-
macadamia nuts60 g
-
blanched almonds220 g
-
caster sugar220 g
-
eggs3
-
polenta170 g
-
gluten free baking powder1 tsp
-
icing sugar for dusting
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
54.3 mg
Białko
7.6 g
Kalorie
1874.2 kJ /
446.2 kcal
Tłuszcz
32.4 g
Błonnik
2.7 g
Tłuszcz nasycony
12.6 g
Węglowodany
31.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Carrot poppy seed muffins
1h 15min
Poppy seed and apple cake
2h 10min
Easy coconut cake
1h 45min
Beetroot ketchup
1h 15min
Citrus syrup
25min
Tomato Kasoundi
2h
Buckwheat bread
2h 5min
Chewy pistachio biscuits
45min
Zucchini slice
45min
Spinach and feta muffins
40min
Gluten free lemon tart
2h 25min
Orange and almond cake
2h 20min