Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g butter, softened, plus extra for greasing
- 1000 g water
- 320 g mandarins (approx. 4), unpeeled
- 60 g macadamia nuts
- 220 g blanched almonds
- 220 g caster sugar
- 3 eggs
- 170 g polenta
- 1 tsp gluten free baking powder
- icing sugar, for dusting
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1874.2 kJ / 446.2 kcal
- Białko
- 7.6 g
- Węglowodany
- 31.9 g
- Tłuszcz
- 32.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.6 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 54.3 mg
Alternatywne przepisy
Ginger bundt cake
1h
Apple and date cake
1h 30min
Yoghurt cake
1 Std. 40 Min
Raw apple pie
3 Std. 25 Min
Peach and plum upside-down cake
50min
Lemon and lime polenta cakes
40min
Apple, pear and bay leaf cake
1h 15min
Gluten free lemon tart
2 Std. 25 Min
Zucchini pistachio loaf
1h 30min
Gluten free carrot and almond cake
2h 30min
Orange and almond cake
2u. 20min
Torta caprese (flourless almond cake)
2h