Urządzenia i Akcesoria
Polenta, mandarin and almond cake
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 35 min
12 portions
Składniki
-
butter softened, plus extra for greasing250 g
-
water1000 g
-
mandarins (approx. 4), unpeeled320 g
-
macadamia nuts60 g
-
blanched almonds220 g
-
caster sugar220 g
-
eggs3
-
polenta170 g
-
gluten free baking powder1 tsp
-
icing sugar for dusting
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
54.3 mg
Białko
7.6 g
Kalorie
1874.2 kJ /
446.2 kcal
Tłuszcz
32.4 g
Błonnik
2.7 g
Tłuszcz nasycony
12.6 g
Węglowodany
31.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Gluten free lemon tart
2 godz. 25 min
Panforte
1 godz. 30 min
Quinoa ANZAC biscuits
1 godz.
Lemon and lime polenta cakes
40 min
Pear blueberry quinoa crumbles
35 min
Zucchini slice
45 min
Chocolate and nut biscuits
55 min
Lemon olive oil salted macadamia biscuits
1 godz. 25 min
Healthy biscuits
35 min
Silverbeet quiche with oat and Parmesan crust
1 godz. 15 min
Orange and almond cake
2 godz. 20 min
Torta caprese (flourless almond cake)
2 godz.