Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (3 cm)
- 1000 g di acqua
- 500 g di patate a pasta farinosa, pelate e a fette
- 200 g di polpa di zucca a cubetti (2-3 cm)
- 630 g di farina tipo 0
- 2 - 3 pezzi di scorza di limone, preferibilmente biologica
- 1 uovo
- 2 cucchiaino di sale
- 25 g di burro
- 300 g di latte
- 150 g di Taleggio a pezzi
- 2 - 3 fili di erba cipollina fresca tritata
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2660.9 kJ / 636 kcal
- Białko
- 23.5 g
- Węglowodany
- 99.9 g
- Tłuszcz
- 15.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.9 g
- Błonnik
- 4.9 g
- Sód
- 1151.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gnocchi di zucca gialla
1h 5 min.
Gnocchi alla romana
1h 15 min.
Crespelle al riso farcite
2 Std. 50 Min
Spongata
25 Std. 35 Min
Bicchierino variegato al ribes rosso
2h 30min
Cannelloni di grano saraceno e zucca
1h 15 min.
Gnocchi di patate
1h 30 min.
Budino al cioccolato
6h 15 min.
Flan di formaggio erborinato (per 2 persone)
35min
Budino alla menta
2 Std. 45 Min
Gnocchi di zucca al Taleggio
1h 10 min.
Torta di tagliolini
4h