![Gnocchi di zucca al Taleggio Gnocchi di zucca al Taleggio](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/35BCABD5-C4EB-4C2E-9E18-7B30BC58B1E8/Derivates/A9965772-45A3-4663-BA84-A4A39A1D30AA.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (3 cm)
- 1000 g di acqua
- 500 g di patate a pasta farinosa, pelate e a fette
- 200 g di polpa di zucca a cubetti (2-3 cm)
- 630 g di farina tipo 0
- 2 - 3 pezzi di scorza di limone, preferibilmente biologica
- 1 uovo
- 2 cucchiaino di sale
- 25 g di burro
- 300 g di latte
- 150 g di Taleggio a pezzi
- 2 - 3 fili di erba cipollina fresca tritata
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2660.9 kJ / 636 kcal
- Białko
- 23.5 g
- Węglowodany
- 99.9 g
- Tłuszcz
- 15.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.9 g
- Błonnik
- 4.9 g
- Sód
- 1151.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gnocchi di castagne ai funghi
1sa 5 dk
Cannelloni spinaci e ricotta
1 Std. 30 Min
Gnocchi di patate
1 Std. 30 Min
Casoncelli ripieni di salsiccia e patate
1 Std. 30 Min
Cappellacci al gorgonzola e verza
1 Std. 20 Min
Gnocchi di zucca al Taleggio
1 Std. 10 Min
Gnocchi alla romana alle erbe con pomodorini confit
2 Std. 40 Min
Crostata more e mirtilli
3sa
Gnocchi di zucca gialla
1sa 5 dk
Malfatti bergamaschi
40 Min
Spatzle agli spinaci
1u.
Gnocchi di spinaci
55 Min