Riso basmati con bocconcini di vitello speziati

Riso basmati con bocconcini di vitello speziati

3.5 11 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
2 porzioni

Składniki

  • di bocconcini di carne di vitello senza nervi a striscioline (2 cm)
    250 g
  • di curcuma in polvere
    2 cucchiaini
  • di noce moscata in polvere
    1 cucchiaino
  • di paprika piccante
    1 cucchiaino
  • di paprika dolce
    2 cucchiaini
  • di pepe nero macinato
    ½ cucchiaino
  • di sale
    1 cucchiaino raso
  • di salsa di soia
    80 g
  • di salsa Worcestershire
    1 cucchiaino
  • di acqua
    700 g
  • dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l)
    1
    1 cucchiaino di dado per brodo vegetale
  • di olio extravergine di oliva
    5 g
  • di riso basmati (cottura 10 minuti)
    100 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 421.5 kcal / 1762.5 kJ
Białko 35.7 g
Tłuszcz 9.1 g
Węglowodany 52.3 g
Błonnik 4.2 g
Tłuszcz nasycony 2.1 g
Sód 3412.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...