Urządzenia i Akcesoria
Chrust z ziemniaków (TM6, TM7)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje
Składniki
-
200 g ziemniaka, sałatkowego (sałatkowych), mieszczących się w szerokiej części podajnika (patrz wskazówka)
-
2 szczypty soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
olej rzepakowy do głębokiego smażenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
76.7 mg
Białko
1 g
Kalorie
901.6 kJ /
215.5 kcal
Tłuszcz
20.1 g
Błonnik
1.1 g
Tłuszcz nasycony
1.5 g
Węglowodany
8.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Deser lodowy z kawałkami ciastek
6 godz. 30 min
Chłodnik arbuzowy
1 godz. 15 min
Indyjskie racuszki cebulowe (bhaji) z dipem kolendrowym (TM6, TM7)
35 min
Wolno gotowana w coli szarpana wieprzowina (z osłoną noża miksującego)
6 godz. 30 min
Kiszone rzodkiewki (TM5)
72 godz. 30 min
Talerz krojonych owoców z cytrynowo-miodowym dressingiem (TM6, TM7)
15 min
Rösti (TM6, TM7)
40 min
Chrust z ziemniaków (TM5)
25 min
Tajwańska szarpana suszona wieprzowina
1 godz. 40 min
Wolno gotowany wywar wołowy na mięsie i kościach (z osłoną noża miksującego)
3 godz. 50 min
Pieczone śródziemnomorskie ziemniaki (z osłoną noża miksującego 2.0)
1 godz. 10 min
Ciasto „ser” na prima aprilis
5 godz. 15 min