Urządzenia i Akcesoria
Jogurtowy sernik z kawą zbożową na zimno
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 6 godz. 30 min
12 porcji
Składniki
Spód
-
60 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki
-
250 g ciastek kakaowych, kruchych połamanych na kawałki
-
130 g masła pokrojonego na kawałki
Masa
-
400 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
130 g cukru pudru
-
4 łyżeczki cukru wanilinowego2 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
60 g wody
-
4 czubate łyżeczki żelatyny w proszku
-
900 g jogurtu greckiego
-
gorąca woda do rozpuszczenia żelatyny
-
3 łyżki kawy zbożowej, rozpuszczalnej Inka® Klasyczna
-
mieszane owoce, świeże sezonowe, np. pokrojone na kawałki truskawki, wydrylowane wiśnie, borówki, maliny, do dekoracji
-
liście mięty, świeże do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
118.5 mg
Białko
9.9 g
Kalorie
1752.4 kJ /
418.8 kcal
Tłuszcz
27.1 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
16.1 g
Węglowodany
36.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PRZEPIS NA UDANE WAKACJE
13 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Semifredo z kawą zbożową
7 godz.
Ciasto na ciemnym piwie
3 godz. 30 min
Ciasto czekoladowe z whisky
2 godz. 35 min
Limonkowy sernik na zimno
6 godz. 45 min
Sernik jogurtowy z brzoskwiniami
15 godz.
Piernikowe trifle z wiśniami
20 min
Sernik jogurtowy „Malinowa zebra” bez pieczenia
4 godz. 45 min
Sernik na biszkoptowym spodzie
2 godz. 50 min
Sernik jogurtowy
8 godz.
Czeskie ciasto serowe z kratką
1 godz. 50 min
Przekładane ciasto marchewkowe z orzechami
2 godz. 55 min
Puszysty sernik z mlekiem w proszku
4 godz. 50 min