Urządzenia i Akcesoria
Jogurtowy sernik z kawą zbożową na zimno
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 6 godz. 30 min
12 porcji
Składniki
Spód
-
60 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki
-
250 g ciastek kakaowych, kruchych połamanych na kawałki
-
130 g masła pokrojonego na kawałki
Masa
-
400 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
130 g cukru pudru
-
4 łyżeczki cukru wanilinowego2 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
60 g wody
-
4 czubate łyżeczki żelatyny w proszku
-
900 g jogurtu greckiego
-
gorąca woda do rozpuszczenia żelatyny
-
3 łyżki kawy zbożowej, rozpuszczalnej Inka® Klasyczna
-
mieszane owoce, świeże sezonowe, np. pokrojone na kawałki truskawki, wydrylowane wiśnie, borówki, maliny, do dekoracji
-
liście mięty, świeże do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
118.5 mg
Białko
9.9 g
Kalorie
1752.4 kJ /
418.8 kcal
Tłuszcz
27.1 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
16.1 g
Węglowodany
36.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PRZEPIS NA UDANE WAKACJE
13 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ciasto słonecznikowiec
9sa
Sernik gotowany
7sa 40 dk
Ciasto łabędzi puch
5sa 30 dk
Piernikowy sernik królewski
1sa 40 dk
Sernik Izaura
2sa
Sernik jogurtowy
8sa
Ciasto arbuz
6sa
Ciasto na ciemnym piwie
3sa 30 dk
Ciasto grysikowe z owocami i galaretką (bez pieczenia)
6sa 20 dk
Puszysty sernik z mlekiem w proszku
4sa 50 dk
Sernik z rabarbarem
7sa 30 dk
Czeskie ciasto serowe z kratką
1sa 50 dk