Jogurtowy sernik z kawą zbożową na zimno

Jogurtowy sernik z kawą zbożową na zimno

4.3 87 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 6 godz. 30 min
12 porcji

Składniki

Spód
  • 60 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki
  • 250 g ciastek kakaowych, kruchych połamanych na kawałki
  • 130 g masła pokrojonego na kawałki
Masa
  • 400 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
  • 130 g cukru pudru
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
    4 łyżeczki cukru wanilinowego
  • 60 g wody
  • 4 czubate łyżeczki żelatyny w proszku
  • 900 g jogurtu greckiego
  • gorąca woda do rozpuszczenia żelatyny
  • 3 łyżki kawy zbożowej, rozpuszczalnej Inka® Klasyczna
  • mieszane owoce, świeże sezonowe, np. pokrojone na kawałki truskawki, wydrylowane wiśnie, borówki, maliny, do dekoracji
  • liście mięty, świeże do dekoracji

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 418.8 kcal / 1752.4 kJ
Białko 9.9 g
Tłuszcz 27.1 g
Węglowodany 36.3 g
Błonnik 0.5 g
Tłuszcz nasycony 16.1 g
Sód 118.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...