
Urządzenia i Akcesoria
Jogurtowy sernik z kawą zbożową na zimno
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 6 godz. 30 min
12 porcji
Składniki
Spód
-
60 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki
-
250 g ciastek kakaowych, kruchych połamanych na kawałki
-
130 g masła pokrojonego na kawałki
Masa
-
400 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
130 g cukru pudru
-
2 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
60 g wody
-
4 czubate łyżeczki żelatyny w proszku
-
900 g jogurtu greckiego
-
gorąca woda do rozpuszczenia żelatyny
-
3 łyżki kawy zbożowej, rozpuszczalnej Inka® Klasyczna
-
mieszane owoce, świeże sezonowe, np. pokrojone na kawałki truskawki, wydrylowane wiśnie, borówki, maliny, do dekoracji
-
liście mięty, świeże do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
418.8 kcal /
1752.4 kJ
Białko
9.9 g
Tłuszcz
27.1 g
Węglowodany
36.3 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
16.1 g
Sód
118.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PRZEPIS NA UDANE WAKACJE
13 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Ciasto na ciemnym piwie
3 godz. 30 min
Czeskie ciasto serowe z kratką
1 godz. 50 min
Ciasto Rocher (bez pieczenia)
6 godz. 45 min
Ciasto à la 3Bit® (bez pieczenia)
9 godz. 45 min
Ciasto Filadelfia z malinami (bez pieczenia)
5 godz. 50 min
Wiśniowa chmurka
8 godz. 30 min
Ciasto łabędzi puch
5 godz. 30 min
Sernik miętowy na spodzie brownie
10 godz. 15 min
Sernik z rabarbarem
7 godz. 30 min
Ciasto grysikowe z owocami i galaretką (bez pieczenia)
6 godz. 20 min
Ciasto à la Kinder Country® (bez pieczenia)
4 godz. 40 min
Islandzki sernik na zimno z jagodami
6 godz. 30 min